Šport
17 ogledov

Je to promocijski spodrsljaj leta?

Oscar Pistorius paraolimpijske igre promocijski video Youtube
Organizatorji paraolimpijskih iger v Riu de Janeiru so si privoščili težko razumljivo napako.

Prireditelji paraolimpijskih iger v Rio de Janeiru so si privoščili spodrsljaj in objavili promocijski video za igre, v katerem je nastopal tudi nekdanji južnoafriški paraolimpijski zvezdnik Oscar Pistorius. Ta je bil obsojen zaradi uboja svoje partnerice Reeve Steenkamp, piše agencija dpa.

Kot poroča spletni portal UOL, je bil video s Pistoriusom in sloganom "Z ljubeznijo tvojega življenja" dosegljiv le pol ure, nato pa so ga vnovič umaknili s spleta.

Prvi na obeh igrah

Pistorius je Steenkampovo ustrelil na valentinovo leta 2013 v svoji hiši v JAR in bil kasneje zaradi tega obsojen, čeprav se je zagovarjal, da je bil prepričan, da strelja na vlomilca.

Južnoafričan je bil leta 2012 v Londonu prvi paraolimpijec, ki je nastopil na rednih olimpijskih igrah. S štafeto 4 x 400 metrov je z JAR nastopil v finalu in osvojil osmo mesto, v posamični konkurenci je na 400-metrski razdalji prišel do polfinala. Na paraolimpijskih igrah je nato osvojil dve zlati medalji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.