Šport
105 ogledov

Jeseničani in Založani začeli udarno

HDD Sij Acroni Jesenice Facebook
Hokejisti so danes začeli odločilne tekme državnega prvenstva. V četrtfinalu igra šest moštev, ljubljanska SŽ Olimpija, ki je dobila uvodni redni del tekmovanja, pa je še prosta. Danes so prve zmage dosegli Jesenice, Slavija in Triglav.

V rednem delu DP, ki se je končal sredi februarja, so moštva odigrala po 12 tekem. Med sedmerico je bila najboljša ljubljanska SŽ Olimpija, ki ni doživela nobenega poraza, prvo mesto po rednem delu pa ji je omogočilo tudi, da se je izognila četrtfinalu. V tem so trije pari, branilci naslova Sij Acroni Jesenice, drugi po rednem delu, se merijo z zadnjim Mariborom, tretji Triglav s predzadnjo ekipo MK Bled, tretji par pa sestavljata čerto- in petouvrščeni ekipi Slavija Junior in ECE Celje. Danes so Jeseničani premagali Mariborčane s kar 13:0, Založani Celjane s 4:0, Triglav pa je premagal Bled s 5:4.

Marcel Rodman Večni derbi Šport Tudi Zahović ni prinesel veselja Jeseničanom

V četrtfinalu ekipe igrajo na dve zmagi; po današnjih prvih tekmah bodo druge na sporedu v četrtek, morebitne tretje pa nato v petek in soboto. Olimpija bo v polfinalu igrala z boljšim iz dvoboja med Slavijo in Celjani. Polfinalne tekme bodo po enakem sistemu na dve zmagi igrali naslednji trden med 4. in 11. marcem.

Za zdaj pa je še odprt finalni del DP, kjer so v Hokejski zvezi Slovenije predvideli dva scenarija. Prvega za primer, da se nobena od obeh slovenskih ekip (SŽ Olimpija, Sij Acroni Jesenice) ne bo uvrstila v finale alpske lige; domači finale bo potekal na dve zmagi med 1. in 19. aprilom. Če pa se bo ena ali obe ekipi uvrstila v finale regionalnega tekmovanja, pa bodo sistem domačega tekmovanja prilagajali končnici AHL in termine finalnih tekem določili naknadno.

DP, četrtfinale (prve tekme):

Sij Acroni Jesenice - Maribor 13:0 (6:0, 4:0, 3:0)  /1:0/
ECE Celje - Slavija Junior 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)  /0:1/
MK Bled - Triglav 4:5 (0:1, 1:3, 3:1)  /0:1/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na dve zmagi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.