Šport
342 ogledov

Tudi Zahović ni prinesel veselja Jeseničanom

Marcel Rodman
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige premagali Sij Acroni Jesenice s 5:3 (1:1, 2:0, 4:0).

Hokejisti obeh najboljših slovenskih klubov so se danes še četrtič v rednem delu sezone alpske lige - in šestič skupno v sezoni - pomerili na velikem derbiju. Vse dosedanje tekme so dobili Ljubljančani, danes pa so, čeprav so zaostajali z 1:3, na koncu dosegli še eno zmago.

Ekipi sta derbi začeli v nekoliko okrepljenih postavah; pri domačih so zaradi poškodbe vratarja Clarka Saundersa sklenili pogodbo s 36-letnim Kanadčanom Mattom Climiejem, ki je krst doživel prav na današnjem derbiju. V vrstah Ljubljančanov pa so novinci Luka Vidmar, Mark Čepon in Nik Simšič.

Začetek je bil sanjski za goste in slab za domače. Potem ko je začetni plošček vrgel direktor mariborskega nogometnega kluba Zlatko Zahović, je gostujoče moštvo že po 26 sekundah izkoristilo nezbranost domače obrambe in Gal Koren je zadel za 1:0. Ljubljančani so imeli še nekaj minut premoč, pozneje pa so domači vzpostavili ravnotežje. Ubranili so se ob prvi številčni prednosti gostov, pozneje pa sta nevarno zapretila Luka Bašič in Miha Brus, ki je v 13. minuti zadel okvir gola. Bolj natančen pa je bil po protinapadu dve minuti pozneje Gašper Glavič in poskrbel za navdušenje v lepo napolnjeni Podmežakli. Pred koncem prvega dela so okvir gola zadeli še gostje, nekaj smole je imel Koren.

Druga tretjina je bila povsem jeseniška, domači so tekmece povsem stisnili pred njihov gol in zadeli dvakrat, pripravili pa so si še nekaj lepih priložnosti. Ljubljančani so šele na polovici tretjine prišli do prvega strela, za nameček pa so po pretepu med Glavičem in Alešem Mušičem ostali še brez svojega kapetana, ki je dobil disciplinsko kazen. Takrat so Jeseničani že vodili, uspešen je bil Žiga Urukalo po strelu s strani, v 34. minuti pa je prednost igralca več izkoristil še Philippe Paradies z natančnim strelom iz neposredne bližine. Gostje so šele ob koncu tretjine prišli do sape, a Climieja niso nevarneje ogrozili.

Zdelo se je, da imajo domači vse pod nadzorom. Toda v zadnji tretjini sta se vlogi zamenjali: gostje so silovito pritisnili, domači so najprej zdržali z igralcem manj, potem pa je sledil ljubljanski udarec. V le dveh minutah in pol so namreč gostje zadeli trikrat (najprej Simšič, potem Aljaž Chvatal in še Žiga Pešut), tako da je bilo na semaforju v 46. minuti 3:4. Šok je bil za domače prevelik, niso se več pobrali, imeli so še nekaj priložnosti, a je vratar Žan Us vse strele ustavil. V zadnjem obupnem poskusu so nato v zadnji minuti ob igri brez vratarja dobili še en gol, piko na i ljubljanskemu preobratu je postavil Chvatal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice