Šport
17 ogledov

Jeseničani prvič na led

prvaki Acroni Jesenice Nik Rovan
Za najboljše slovensko hokejsko moštvo se počasi končuje obdobje osovraženih fizičnih priprav. Jeseničani bodo obuli drsalke in pripravili palice – podajajo se na led. Sprva na Bledu, od 1. avgusta dalje tudi v Podmežakli.

Številni pretečeni kilometri, dvignjeni kilogrami uteži, takšni in drugačni skoki in poskoki, počepi, sklece …in skupni imenovalec: znoj v potokih. Vsako leto pravzaprav podobna zgodba v nepriljubljenem, a sila pomembnem delu sezone. In ko so igralci izvedeli, da se bodo že v tem tednu prvič v novi sezoni podali na ledeno ploskev, so začutili veliko olajšanje, kar pa ne pomeni, da jim bo prizaneseno s telovadnico.

"V tej fazi priprav razmišljamo le o tem, da bodo igralci kar najbolje pripravljeni dočakali začetek sezone v ligi EBEL, zato so treningi naporni, čeprav jim namenjamo tudi trenutke za sprostitev in regeneracijo, ki sta ravno tako izjemno pomembni v tej fazi treniranja," še pravi jeseniška stroka, ki bo počasi začela že tudi kovati taktične zamisli.

A vseh kart Heikki Mälkiä in Dejan Varl do 9. septembra še ne bosta razkrila. "Moštvo je precej spremenjeno, zato začenjamo praktično od temeljev, zato smo se tudi odločili za nekaj več pripravljalnih tekem, v katerih bomo zagotovo našli nekaj odgovorov. Vemo, kaj smo dosegli oziroma česa lani nismo dosegli, zato se bomo pripravili tako, da nam ne bo potrebno trepetati za načrtovane cilje," še sporoča strokovni štab pred torkovim začetkom treningov na ledu.

Železarji bodo namreč v tem tednu štirikrat po dve uri vadili v blejski ledni dvorani (v torek, četrtek, petek in nedeljo od 20.15 do 22.30), od 1. avgusta naprej pa bo ledena ploskev nared tudi v jeseniški dvorani Podmežakla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.