Šport
6 ogledov

Jeseničani so se dotaknili dna

navijači acroni jesenice tilia olimpija finale Boštjan Tacol
Hokejski klub Acroni Jesenice je v prihajajoči sezoni odpovedal tudi sodelovanje v novoustanovljeni mednarodni hokejski ligi, imenovani Inter-National League (INL), o čemer so "železarji" že obvestili Avstrijsko hokejsko zvezo (ÖEHV)

Jeseničani so zaradi finančnih težav in neporavnanih obveznosti do vodstva tekmovanja razširjene avstrijske lige že ostali brez nastopanja v elitnem avstrijskem prvenstvu, ligi Ebel. Zdaj pa so se železarji odpovedali tudi nastopom v slovensko-avstrijski "drugoligaški" konkurenci.

V novi mednarodni hokejski ligi bosta tako od slovenskih klubov nastopala le Slavija Ljubljana in Triglav Kranj, v njej pa so še avstrijske ekipe EHC Bregenzerwald, VEU Feldkirch, EHC Lustenau in EK Zell am See. Prvenstvo se bo začelo 15. septembra, ligaški del se bo končal 2. marca, prvak pa bo znan najpozneje 2. aprila.

Sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec je po poročanju spletne strani eurohockey.com potrdil, da kljub velikim naporom niso uspeli obnoviti uprave za jamstvo udeležbe obubožanih Jesenic v tej novi hokejski ligi. Avstrijska zveza je novico o odpovedi sprejela z začudenjem, še zlasti ker sodelovanje Jesenic v tem novoustanovljenem prvenstvu nikoli ni bilo vprašljivo. Avstrijska zveza bo zdaj skušala čim prej izbrati nadomestno moštvo.

acroni jesenice tilia olimpija finale | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Nekoč ponos, danes sramota

Nekoč ponos slovenskega hokeja se je očitno znašel v brezizhodnem položaju. Jesenice ostajajo brez upravnega odbora, na poletni hokejski ligi na Bledu so železarji igrali z ljubiteljskimi hokejisti. Gorenjska članska zasedba je že nekaj časa trenirala pod vodstvom (amaterskega) trenerja Romana Pristova, igralci pa že iščejo nove delodajalce. Ker zaradi razhajanj ni prišlo do spojitve zdaj že nekdanjega članskega in mladega moštva, so železarji odpovedali sodelovanje v članskem prvenstvenem tekmovanju. Od Acronija neodvisno Hokejsko društvo Mladi Jesenice bo v novi sezoni nastopalo v mladinskem avstrijskem državnem prvenstvu do 20 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.