Šport > Košarka
28 ogledov

Jesenicam dovoljenje za prenovo dvorane

Bo dvorana Podmežakla s pomočjo evropskih sredstev po več kot 40 letih končno do Žurnal24 main
Kar zadeva rekonstrukcijo jeseniške športne dvorane Podmežakla, so se stvari začele premikati, kar je brez dvoma obetaven signal tudi za evropsko prvenstvo 2013. Jesenice naj bi namreč gostile eno od predtekmovalnih skupin.

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je občini Jesenice izdalo gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo objekta Športna dvorana Podmežakla. Na Jesenicah napovedujejo, da bodo v kratkem objavili razpis, konec maja ali na začetku junija pa bodo verjetno izbrali tudi izvajalca del.

Jesenice naj bi tako končno dobile prenovljen športni hram, v prvi vrsti namenjen hokeju na ledu, prihodnje leto pa naj bi med evropskim prvenstvom v košarki, ki ga bo gostila Slovenija, gostil tudi eno od predtekmovalnih skupin.

Rekonstrukcija objekta bo potekala v več fazah, in sicer: ureditev dvorane (igrišče, severna, južna in vzhodna tribuna), ureditev garderobnih in pomožnih prostorov v pritličju pod severno tribuno, ureditev zahodnega stopnišča, ureditev prostorov za namizni tenis ter ureditev ostalih prostorov, ki so predmet rekonstrukcije. Projektantska vrednost predvidenih del znaša šest milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.