Šport > Košarka
37 ogledov

Udrih o Sloveniji: "Rekel sem ja ali pa ne"

beno udrih reprezentanca Žurnal24 main
Bena Udriha poleti, ko slovenski košarkarski selektor Božidar Maljković načrtuje reprezentančno akcijo, verjetno ne bo v Slovenijo. Mlajši od dvojice bratov pa je znova zasejal dvom o svojem igranju za Slovenijo na EP 2013.

Beno Udrih je januarja povedal, da je pripravljen igrati za slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu 2013 v Sloveniji. Lani na evropskem prvenstvu v Litvi ni igral. Januarja 2011 je povedal, da ni več mogel prestaviti poroke z zaročenko Michelle Wiley, letos pa je razložil, da poroka ni bila vzrok zavrnitve, ampak nesoglasja z nekdanjim selektorjem Memijem Bečirovićem.

Ko je reprezentanco prevzel Božidar Maljković, za katerega Udrih pravi, da sta v dobrih odnosih, pa poroke, po njegovih besedah, ni bilo več možno prestaviti. Udrih v nedeljo glede igranja za reprezentanco na evropskem prvenstvu 2013 ni bil več povsem natančen. "Rekel sem ja ali pa ne. Bomo videli," je povedal in se hitro odpravil iz slačilnice. Pred tedni je sicer potrdil, da sta lahko na parketu skupaj z Goranom Dragićem.

Na vprašanje, kakšni so njegovi načrti za prihodnost, je odgovoril, da o tem še ne razmišlja. "Star sem 29 let in imam še kakšnih šest let igranja košarke. Bomo videli," je dejal Udrih, ki sicer razmišlja tudi o trenerski karieri v NBA, načrtov za selitev v Evropo pa nima. Prav tako je dejal, da ga letos poleti verjetno ne bo v Slovenijo, ker načrtuje udeležbo na šoli za trenerje v ZDA, ki jo organizira združenje igralcev lige NBA.

V Milwaukeeju, kamor se je preselil pred letošnjo sezono, je Udrih sicer zadovoljen – z izjemo minut na parketu. "Osebno kluba ne bi zamenjal. Klub je v redu, razen minutaže, ki mi ni ravno všeč. Pri teh letih lahko še nekaj let igram košarko na visoki ravni, potem pa bo treba počasi razmišljati, kaj bom delal po košarki. Vem, da lahko kakšnih 25 do 30 minut še lahko igram na dobrem, visokem nivoju. Tako lahko tudi veliko več dam kateri drugi ekipi ali pa tej ekipi. Odvisno od tega, kaj se bo zgodilo," je pojasnil Udrih, ki meni, da posebnih nesoglasij v ekipi ni in bi lahko bili zanesljivo višje na lestvici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.