Šport
10 ogledov

Jesenice in Olimpija praznih rok

John Hughes Boštjan Tacol
Deveto kolo lige Ebel ni prineslo kruha za slovenski ekipi. Jeseničani so doma klonili pred Znojmom. S petimi ploščki v mreži pa se z gostovanja pri Sapi vrača Tilia Olimpija.

Čehi, ki so med tednom zamenjali trenerja, so malenkost bolje začeli tekmo. Jeseniški vratar Gašper Krošelj je v četrti minuti ubranil strel Adama Havlika. Jeseničani so nato brez težav odbili vse poskuse gostov ob prvi prednosti z igralcem več. Železarji so šele v 14. minuti prvič ogrozili vrata orlov, ko je Filip Landsman odbil strel Jamesa Sixsmitha. Češki vratar se je izkazal še nekaj minut pozneje po poskusu Johana Björka. V prvi tretjini, ki se je končala brez golov, so sicer večkrat streljali gostje, Krošelj pa ni imel težav z njihovimi poskusi.

Slovenski prvaki so imeli prednost igralca več na začetku druge tretjine, ki je ostala neizkoriščena. Najlepšo priložnost je pred vrati Landsmana zamudil novi kapetan Andrej Tavželj. Jure Dolinšek se ni najbolje znašel pred vrati gostov po podajah Anžeta Kuralta in Jana Berčiča. V 33. minuti je Sixsmith z igralcem manj pobegnil češkim branilcem, pred vratarjem Landsmanom pa tik pred strelom izgubil palico. V 37. minuti so orli dosegli vodilni zadetek. Z igralcem več je z modre črte ustrelil Lubomir Stach, Krošelj je plošček le odbil, odbitek je za njegov hrbet usmeril Havlik. V naslednji minuti je vratnica preprečila izenačenje po strelu Toma Hafnerja.


Acroni Jesenice so zapravile novo številčno premoč na začetku tretje tretjine, najnevarnejši je bil močan strel Klemena Pretnarja z modre črte. V 49. minuti se je Marcus Olsson sam znašel pred vrati gostov, njegov strel je Landsman ubranil. Sredi zadnje tretjine sta si Martin Tuma in Patrik Bergström prislužila vsak po deset minut disciplinske kazni zaradi ugovarjanja po nedosojenem prekršku nad švedskim napadalcem. Jeseničani so imeli vnovič igralca več sedem minut pred koncem. Landsman je ubranil več močnih strelov Tavžlja od daleč. Igra Jeseničanov v zadnjem delu je bila precej raztrgana, tako da je Čehom uspelo ubraniti minimalno prednost.

Pet ploščkov v ljubljanski mreži

Z zmago po kazenskih strelih na tekmi prejšnjega kola proti Dunaju so zeleno-beli zadržali mesto tik pod vrhom, danes pa so se podali na zahtevno gostovanje na Madžarsko. Tudi Sapa je namreč imela zelo dober uvod v sezono in hokejisti iz Szekesfehervarja so bili pred medsebojnim obračunom na četrtem mestu. Zmaji so na koncu doživeli najhujši poraz v tej sezoni, saj so madžarski prvaki znali kaznovati vse napake Ljubljančanov.

Mreži se v prvi tretjini nista zatresli, predvsem po zaslugi obeh odličnih vratarjev, domačega Adama Munra in gostujočega Jeana Philippa Lamoureuxa. Lepše priložnosti pa so imeli gostje, ki so nekajkrat izpeljali nevarne akcije, ni pa bilo pravega zaključnega strela. V drugi tretjini so na polovici tekme zmaji še enkrat uprizorili hitro akcijo, ki jo je z golom kronal John Hughes, ko je zadel v prazno mrežo, saj so njegovi soigralci pred tem povsem izigrali obrambo. Ključni trenutek tekme je bila 34. minuta, ko so imeli gostje igralca manj in bili v protinapadu, a je Alešu Mušiču veselje preprečila vratnica. Pravilo, da kdor ne da, dobi, se je spet izkazalo za resnično: še vedno z igralcem več so Madžari po lepi akciji izid izenačili. Ob koncu drugega dela, le 90 sekund pred odmorom, so gostje naredili grobo napako pred svojimi vrati: domači so bili dobesedno sami pred Lamoureuxom in Andras Benk je odbitek po strelu Balinta Magosija potlačil v gol. Ob koncu druge tretjine se je poškodoval ljubljanski branilec Scott Hotham, ki ni nadaljeval tekme, saj je dobil nekaj šivov na roki.

Začetek zadnje tretjine je bil spet slab za goste, po še eni veliki napaki v obrambi so domači povedli s 3:1. Kanček upanja je prinesel gol kapetana Žige Panceta v 47. minuti, ki je tekmo spet postavil skoraj na izhodišče. Ljubljančani so napadali, a je Munro zaustavil vse poskuse. Ob novi napaki in izključitvi pa je sledil gol, na las podoben tretjemu, za povišanje vodstva Sape na 4:2. Gostje so poskušali še brez vratarja, a so domači v zadnji minuti dosegli gol v prazno mrežo za 5:2.

Liga Ebel, 9. kolo:

Sapa Fehervar : Tilia Olimpija         5:2 (0:1, 2:0, 3:1)
Sofron (35, 55), Benk (39), Ryan (41), Nagy (60); Hughes (29), Pance (47)

Acroni Jesenice : Orli Znojmo          0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Havlik (37)

VSV Beljak : Black Wings Linz          2:5 (0:1, 2:0, 0:4)
Red Bull Salzburg : Medveščak Zagreb   6:4 (0:0, 2:1, 4:3)
KAC Celovec : Vienna Capitals          4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Graz 99ers prost

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.