Šport
811 ogledov

Jesenice ob izgubi igralca udarile po Olimpiji: "Ni vam treba živeti v strahu!"

Aljoša Crnovič Profimedia
Aljoša Crnovič ne bo več igral za Jesenice, odhaja k SŽ Olimpiji, zaradi česar je nastal pravi škandal.

Slovenski hokejist Aljoša Crnovič ne bo več igral za moštvo Sija Acronija Jesenic in bo kariero po ureditvi statusa nadaljeval pri tekmecu SŽ Olimpiji, je klub sporočil v izjavi za javnost. Črnovič je namreč podal zahtevo za prekinitev pogodbe, ki ga sicer z železarji veže do konca sezone 2021/22.

Razlog za prekinitev pogodbe s klubom je, da želi branilec nadaljevati svojo kariero pri Olimpiji, s katero je že podpisal pogodbo. "V klubu na odločitve posameznikov ne moremo, niti ne želimo vplivati, zato smo njegovo željo in prošnjo spoštovali," so Jeseničani zapisali v izjavi.

Crnovič tako za Jesenice na podlagi dogovorov znotraj kluba ne bo več zaigral. Kot razlog pa so v klubu navedli, da ne želijo vplivati na razpoloženje ostalih igralcev in članov ekipe.

Aljoša Crnovič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Igralec je vložil zahtevo za enostransko prekinitev pogodbe, saj si želi kariero nadaljevati na višji ravni, in sicer v SŽ Olimpija, ki je v tem trenutku edina vstopna točka v ligo ICHL za igralce iz slovenskega prostora. Ker je z novim klubom že sklenil dogovor, je odstranjen iz ekipe Sij Acroni Jesenice, kljub temu, da pogodba z našim klubom še ni uradno prekinjena. V kolikor bo v določenem časovnem roku izpolnil pogodbena določila iz veljavne pogodbe, bo pridobil status prostega igralca, saj v našem klubu ne želimo zadrževati v ekipi igralca, ki ne želi biti del naše zgodbe," je v izjavi zapisal direktor Jesenic Anže Pogačar.

Dodal je: "Hkrati bi želel kadrovnikom našega rivala sporočiti, naj ne živijo v strahu, saj se na Jesenicah ne poslužujemo metod novačenja igralcev večnega tekmeca med končnico ali finalom državnega prvenstva ter pred večnim derbijem. Prav tako prosimo, da naši večni rivali ne komunicirajo kakršnega koli spoštovanja med kluboma, saj tega nikakor ni moč zaslediti. Očitno je, da kljub temu, da je njihova ekipa boljša (na papirju) in igra v po besedah močnejši ligi, smo jim očitno Jeseničani še vedno trn v peti. Veseli smo, da v nas vidijo težkega nasprotnika, pomislimo samo kaj bi bilo, če bi Jesenice delovale z enakim proračunom."

Trener SŽ Olimpije Mitja Šivic je po derbiju za Delo pojasnil, da je imel Crnovič v pogodbi klavzulo, ki je omogočila odhod 22-letnega hokejista. Obenem pa je Šivic za Delo dodal, da se je v prestolnico preselil tudi Mitja Robar.

Osemintridesetletni nekdanji reprezentančni branilec je zadnji dve sezoni igral za Maribor in tam opravljal funkcijo predsednika, s SŽ Olimpijo pa je sklenil enomesečno pogodbo, je za Delo dejal Šivic.

 
Komentarjev 1
  • Marion_Howser 15:20 25.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦