Šport
51 ogledov

Jesenice: "Trener dal odpoved sam"

heikki mälkiä Benjamin Kovač
Na Jesenicah pravijo, da je Heikki Mälkiä sam prekinil pogodbo z njimi. Zgroženi nekdanji trener pa je že pojasnil svoj vidik zgodbe. Pogodbo je imel še za naslednjo sezono, njegov agent pa zatrjuje, da bo znesek obveznosti kluba do njega tako narasel na več kot 100 tisoč evrov.

"Upravni odbor je 20. 2. 2012 sprejel sklep, da je glavni trener Heikki Mälkiä dal odpoved pogodbe klubu HK Acroni Jesenice. Upravni odbor HK Acroni Jesenice smatra, da je dal odpoved z neizvajanjem treningov od 15. 2. 2012 do 20. 2. 2012, v času priprav kluba na državno prvenstvo. Upravni odbor je nadalje sprejel sklep, da bo do konca državnega prvenstva moštvo HK Acroni Jesenice vodil trener Bojan Magazin. Upravni odbor HK Acroni Jesenice ugotavlja, da so odpuščeni trenerji v času svojega dela nekorektno ravnali z nekaterimi igralci HK Acroni Jesenice, med drugimi tudi z rezervnim vratarjem Justinom Sandom, zaradi česar je le-ta zapustil klub. V javnost pa se dajejo napačne informacije v zvezi z njegovim odhodom," so zapisali na spletni strani Acronija Jesenic.

Mälkiä: "Izplačati do zadnjega evra"

"Razlog, da sem izgubil službo, je, da prejšnji teden ekipe nisem zbral na treningih. Pa saj to je smešno! Po torkovi tekmi na Dunaju se je za nas končala dolga in naporna sezona v ligi Ebel, zato so igralci potrebovali nekaj dni počitka. Pred začetkom državnega prvenstva smo imeli v načrtu ogromno treningov, vnovič pa smo se zbrali v ponedeljek. Vodilni so naredili vse, da se me znebijo," je za Dnevnik razložil odpuščeni trener Jesenic Heikki Mälkiä, ki je dobil pisno odpoved sodelovanja, a se bo boril za svoje pravice: "V pogodbi je jasno zapisano, da me morajo ob prekinitvi sodelovanja izplačati do zadnjega evra, papir pa je veljaven do konca sezone 2012/13. Zbral bom vse dokumente in se pogovoril z odvetnikom."

Po zagotovilih njegovega agenta Inga Ribitscha, navaja omenjeni vir, je klub nekdanjemu trenerju dolžen okrog 25 tisoč evrov, skupaj pa mu bo več kot 100 tisoč evrov. "Pri delu za jeseniški klub sem zastavil lastno kredibilnost. Pripeljal sem igralce in jim obljubil tisto, kar sem slišal od predsednika (Slavka Kanalca, op. a.). Tu je bila meni narejena ogromna škoda, ocenim jo lahko na okoli 150 tisoč evrov. Ko so igralci zapuščali klub, so zapustili tudi mene, mojo agencijo. To je bolelo. Prizadel me je dolgoročno," je dejal Ribitsch.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.