Šport
102 ogledov

Jože Čeper za las ob kolajno svetovnega prvenstva

Jože Čeper Facebook Jože Čeper po tekmi v Bakuju.
Po prvem delu je bil na samem vrhu razpredelnice.

Slovenskega strelca Jožeta Čeperja so malenkosti ločile do bronastega odličja na letošnjem svetovnem prvenstvu v Bakuju. V neolimpijski disciplini velikokalibrska pištola s središčnim vžigom 25 metrov je s 582 krogi osvojil nehvaležno četrto mesto.

Šestindvajsetletni strelec iz Gornjih Ležeč je že na sredini tekmi v disciplini standardna pištola 25 metrov dosegel najboljšo slovensko uvrstitev v azerbajdžanski prestolnici, ko je osvojil enajsto mesto. Na današnji preizkušnji v edini velikokalibrski disciplini s pištolo na letošnjem svetovnem prvenstvu v zračnem, malokalibrskem in velikokalibrskem orožju ter puški šibrenici je naredil korak naprej in zasedel četrto mesto.

V natančnem delu tekmovanja je bil Čeper povsem na vrhu razpredelnice, potem ko je zadel 294 krogov, v hitrostrelnem programu pa je zadel 288 krogov, kar mu je na koncu navrglo četrto mesto.

Zlato kolajno je osvojil Nemec Christian Reitz, srebrno Estonec Peeter Olesk (oba 584), bronasto pa Nemec Florian Peter (583).

Danes še olimpijski trap

V Bakuju danes nastopajo še v olimpijskem trapu, na sporedu sta zadnji dve seriji in veliki finale. Po prvem dnevu tekmovanja je bil od treh slovenskih strelcev v najboljšem položaju Denis Vatovec, ki je zadel 71 od 75 letečih tarč. Manj natančna sta bila njegova reprezentančna sotekmovalca: Tomaž Blazinšek je zadel 68, Boštjan Maček pa 67 glinastih golobov.

Edina slovenska predstavnica Jasmina Maček je prvi dan tekmovanja v treh serijah zadela 64 letečih tarč.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice