Šport
137 ogledov

Juriš Slovenk ob koncu ni uspel

rokomet EP twitter RZS
Slovenske rokometašice se niso prebile v nadaljevanje prvenstva.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na tekmi 3. kroga evropskega prvenstva v Herningu izgubila proti Črni gori s 25:26 (9:15). Po tretjem porazu je osvojila četrto mesto v skupini A in končala nastope na Danskem. 

Slovenska reprezentanca je tako končala nastope v danskem mehurčku. Slovo od turnirja je bilo grenko, po dveh visokih porazih proti rokometnim prvokategornicam iz Francije in Danske je na odločilni tekmi za napredovanje v drugi del tekmovanja morala priznati premoč še Črni gori. Slovenke so sredi drugega polčasa zaostajale že za osem golov in v končnici zadihale za ovratnik tekmicam, a ostale praznih rok, zavoljo zelo slabe razlike v golih, ki znaša kar -18, pa bodo evropsko prvenstvo bržkone končale na zadnjem, 16. mestu.

Slovenske rokometašice so sicer odločno začele tekmo. Na krilih izjemno razpoložene vratarke Amre Pandžić, ki je uvodoma zaklenila svoja vrata in nanizala nekaj bravuroznih obramb, so se razletele tudi njene soigralke v polju ter po golih Tije Gomilar-Zickero in Tjaše Stanko v 4. minuti povedle z 2:0.

Slovenska obramba je prvič "podpisala kapitulacijo" globoko v šesti minuti. Po izključitvi prve slovenske zvezdnice Ane Gros so Črnogorke v 7. minuti najprej izenačile na 2:2, le dve minuti zatem pa Slovenke prvič na tekmi pahnile v zaostanek (2:3). Izkušene in z vsemi žavbami namazane črnogorske rokometašice so v nadaljevanju prevzele nadzor na igrišču, po zaostanku 3:8 v 17. minuti pa se odzvala tudi slovenska klop na čelu s selektorjem Urošem Bregarjem in zahtevala minuto odmora.

Po njej se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, podoba slovenskih rokometašic je bila še naprej bleda v vseh smereh igre, strelski mrki predolgi, obramba luknjičava kot švicarski sir, Črnogorke pa so po zmedenem začetku delovale vse bolj samozavestno in vseskozi imele prednost štirih do šestih golov.

Bregarjeve varovanke so drugo polovico tekmo začele z zaostankom šestih golov (9:15). Črnogorke so bile tudi v nadaljevanju vseskozi korak ali dva pred Slovenkami, ki nikakor niso znale povezati svoje vrste, njihov zaostane je v 42. minuti znašal že osem golov (14:22).

Slovenke so v zadnjem delu tekme nato izkoristile ležernost Črnogork. V 53. minuti so se jim približale na tri gole (22:25), v 58. minuti pa po golih krožne napadalke Valentine Klemenčič in zunanje ostrostrelke Grosove na 24:25, po zadetku Črnogorke Itane Grbić v naslednjem napadu pa je bilo jasno, da se ne bo zgodil "čudež v Herningu".

"Prepozno smo se prebudile. Večji del smo bile v podrejenem položaju, igrale slabo in nepovezano. Šele v končnici smo zaigrale tako kot znamo, a bilo je prepozno in razočarane zapuščamo turnir na Danskem," je po tekmi dejal Grosova.

V slovenski reprezentanci je bil na današnji tekmi najbolj učinkovita Ana Gros s sedmimi goli, Tjaša Stanko je prispevala pet zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice