Šport
142 ogledov

Kaja Juvan predčasno končala sezono

Kaja Juvan, Andrej Krašovec Tenis Slovenija
Teniška igralka, ki je na robu elitne svetovne stoterice, že uživa v počitnicah.

Mlada slovenska teniška igralka Kaja Juvan, ki je nazadnje izpadla v prvem krogu kvalifikacij za turnir WTA z nagradnim skladom 528.500 dolarjev v Ostravi, je predčasno končala sezono. Kot je mlada igralka potrdila v pogovoru za slovensko teniško zvezo, je zdaj nekaj dni že doma in ima počitnice.

"Zadnji turnir sem odigrala na Češkem, kjer je položaj glede koronavirusa še bistveno slabši kot pri nas. Igralke smo se zato na turnirju, ki je bil organiziran odlično, držale bolj vsaka zase. Žal mi je, da nisem bolje igrala, ampak je bila tekmica enostavno predobra," je dejala 19-letnica o svojem zadnjem turnirju sezone, ko je morala v Ostravi že v prvem krogu kvalifikacij priznati premoč domačinki Barbori Krejčikovi, ki je slavila s 6:3 in 6:0.

Legenda Šport Đokoviću se zaradi tega dejanja na beograjski ulici klanja ves svet

"Zdaj sem končala sezono in imam trenutno malo počitnic," je še povedala ta čas 101. igralka z lestvice WTA in dodala, da je kljub trenutnim razmeram večina igralk vesela, da je sploh lahko igrala.

"Počitnice doma so zanimive, ampak vsaj so. Jaz sem vesela, da jih imam. Morda bom nekoliko prej začela priprave na novo sezono in jo bom pričakala toliko bolj pripravljena. Prostora za napredek je kar veliko. Najprej bom skušala izboljšati fizično pripravo, nato pa skušala čim več igrati. Upam, da bo naslednja sezona malo bolj 'normalna', kot je ta," je še dodala Juvanova, ki je v času koronavirusa začela tudi študirati prek spleta.

"Če ne drugega, nas je pandemija naučila, kako se malo prilagajati in kako paziti tudi na druge, ne le nase. Mislim, da je to dobra lekcija za vse," je danes še povedala mlada igralka, ki je v minuli sezoni ponosna tudi na to, da ni bilo nobene poškodbe, da je ohranila dobro zdravje.

tenis žogica WTA Šport Turnir odpovedan, ker ne bi igrale dovolj dobre teniške igralke
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.