Šport
71 ogledov

Kako dobiti sprint na Touru?

Marcel Kittel EPA
Če vam doslej še ni bilo povsem jasno, zakaj so pomembni sprinterski vlaki, vam bo morda zdaj.

Na tokratnem Touru se meri kopica odličnih sprinterjev, zeleno majico za najboljšega po točkah pa sta si izmenjala Mark Cavendish, ki je sicer pred kratkim nastopil tudi na slovenski pentlji, a ostal brez pričakovane zmage v prvi etapi, in Peter Sagan. Slednji si je v zadnjih dneh z nekaj prepričljivimi napadi že priboril lepo prednost pred zasledovalci, ki si prav tako želijo biti v zelenem po zadnji etapi do Pariza.

Poleg omenjenega dvojca, Cavendish je dobil tri etape, Sagan dve, sta od sprinterjev zmagi zabeležila še Michael Matthews in Marcel Kittel, slednji v klasičnem sprintu glavnine. Ekipa Etixx - Quick-Step je tudi na nekaterih dirkah v preteklosti lepo pokazala pomen sprinterskega vlaka:

Blizu uspeha in zmage v sprintu so bili sicer na tokratnem Touru nekajkrat tudi Andre Greipel, domači adut Bryan Coquard, Francozi so na dan Bastilje še brez posamične zmage, in Alexander Kristoff.

Današnja etapa s skrajšanim vzponom na legendarni Mont Ventoux, zaradi napovedi hudih sunkov vetra in posledično velike verjetnosti padcev kolesarjev so se organizatorji za dobrih pet kilometrov odločili skrajšati 12. etapo, ni pisana na kožo sprinterjev, bi se pa znala za rumeno majico udariti vodilni Chris Froome in trenutno skupno četrti Kolumbijec Nairo Quintana.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.