Šport
31 ogledov

Kampl drugič zapored najboljši v Sloveniji

Kevin Kampl Facebook
Novopečeni član nemškega velikana Borussie iz Dortmunda Kevin Kampl je znova najboljši slovenski nogometaš leta. V Nemčiji rojeni nogometaš je še drugič zaporedoma zmagal v izboru, ki ga je sedmič zapored organiziral slovenski športni časnik Ekipa24.

Štiriindvajset novinarjev petnajstih slovenskih medijev je dosedanjemu vezistu Red Bulla iz Salzburga podelilo 134 točk, drugi je bil z 89 točkami Samir Handanović, ki je v izboru slavil trikrat, tretji Milivoje Novaković (81), četrti mladi nogometaš leta 2013 Jan Oblak (66), peti pa Aleš Mertelj (50).

V kategoriji mladi up leta je slavil Petar Stojanović (132) iz Maribora pred Benjaminom Verbičem (96) iz Celja in še enim nogometašem vijoličastih Luko Zahovićem (90). Četrto mesto je osvojil Andraž Šporar (69), petega pa njegov soigralec iz Olimpije Miha Zajc (33).

Šimundža nasledil Katanca

Med trenerji je Srečka Katanca na prestolu zamenjal Ante Šimundža (122), ki je bil tako pričakovano nagrajen za to, ker je Maribor pripeljal v elitno Ligo prvakov. Le štiri točke manj je osvojil trener Rijeke Matjaž Kek (118), tretji je bil Luka Elsner (80), ki z Domžalami vodi na lestvici državnega prvenstva. Četrti je bil lanski srbski prvak s Crveno zvezdo Slaviša Stojanović (52), peti pa selektor Katanec (48).

V zdaj že tradicionalnem izboru so sicer sodelovali novinarji Ekipe24, Dela, Dnevnika, Slovenske tiskovne agencije (STA), Televizije in Radia Slovenije, Primorskih novic, Večera, Nogomanie, SN Portala, Šport TV, Sport Kluba, Planet TV, POP TV in Siola Sportala.

Komentarjev 1
  • markus 14:17 02.januar 2015.

    Kevin je predober nogometaš za slovensko reprezentanco in za slovenskega selektorja Katanca. Enostavno veliko ravni višje je od ostalih in to tako po razmišljanju, kot tudi v funkcioniranju. Vesel sem, da je naš in da igra za našo državo, da ...prikaži več tukaj ne bo kakšne pomote, vendar spada pa po miselnosti in po vsem bolj na zahod. Tukaj se tudi vidi razlika med Balkanom in Avstrijo, Nemčijo. Več kot očitna je.