Šport
25677 ogledov

Kar so počeli Đokoviću, je šlo čez mejo dobrega okusa

Novak Đoković Epa
Novak Đoković je bil med turnirjem v Parizu večkrat deležen sovražnega odnosa s strani francoske publike.

Prvi tenisač sveta Novak Đoković je zadnjih nekaj mesecih utrpel precejšen upad priljubljenosti, kar je v veliki meri posledica zelo jasno izraženega odklonilnega odnosa do cepljenja zoper covid-19. 

Srbski zvezdnik je bil na Roland Garrosu, kjer se je poslovil v četrtfinalu, večkrat tarča zelo sovražno nastrojenega občinstva, ki ga je že ob prihodu na igrišču pozdravilo z glasnimi žvižgi.

Kako močno se je pretežnemu delu teniške javnosti zameril Đoković, je bilo očitno tudi med četrtfinalnim obračunom z Rafaelom Nadalom, na katerem je velika večina navijačev stiskala pesti za španskega tenisača.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa
Ko je Đoković po napaki v četrtem nizu z loparjem udaril po mreži, so se po osrednjem igrišču Philippe Chatrier nemudoma razlegli glasni živžgi. Ti so bili Srbov stalni spremljevalec že od uvodnega kroga, v katerem je s pretiranim slavjem po dobljeni točki proti Japoncu Yoshihitu Nishioki izzval glasno negodovanje občinstva.

Na stran Đokovića, ki so ga gledalci izžvigali tudi ob prihodu na igrišče pred dvobojem osmine finala z Argentincem Diegom Schwartzmanom, se je med obračunom z Nadalom postavil eden najbolj kontroverznih igralcev vseh časov, teniški velikan John McEnroe

"Malo pa bi mu lahko prizanesli," je napadalen odziv gledalcev kritiziral McEnroe. "Lepo vas, no, prosim! Fant se bori na vso moč, moral bi doseči winner, a je zadel vrh mreže. To je bilo pregrobo. To je vse, kar lahko rečem o tem. Namesto da bi bili veseli, da mu sploh je toliko mar," je dodal Američan.

"Še nikomur ni bilo treba premagovati več ovir kot Novaku. To ni pravično. Marsikatero nezavidljivo situacijo mu je že uspelo obrniti v svoj prid. Če mislite, da ga žvižgi motijo, ste nori! Mentalno je izjemno močan. Pomanjkanje spoštovanje in frustracije je zmožen preusmeriti v igro," je opozoril McEnroe.

Rafael Nadal Strupene puščice Šport Đoković udaril po Nadalu: "Nisem presenečen, to je že počel"

Tudi Đoković si glede občinstva ni delal nobenih utvar. "Mislim, da so gledalci veliko pripomogli k preobratu v četrtem nizu. 99,9 odstotkov jih je bilo na strani Nadala. Pomagali so mu, da se je dvignil in našel energijo v ključnih trenutkih," je komentiral Srb.

Komentarjev 9
  • Mkovac22 01:26 02.junij 2022.

    Medijsko obračunavanje z nepokornim Đokovićem. Prevečim ljudem odpira oči in to vas zelo boli, kaj ne?

  • QSprm 19:11 01.junij 2022.

    Na stadionu je odmevalo le pateticno meketanje rezimskih ovc s spranimi mozgani in unicenim imunskim sistemom. Po svoje kar dobro, da bo dolgost zivljenja njihovega kratka.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 16:22 01.junij 2022.

    mediji lažete po dolgem in počez

Sorodne novice