Šport
44 ogledov

Katarci z zmago odprli prvenstvo

Katar Brazilija SP v rokometu EPA
Katarska moška rokometna reprezentanca je v današnji uvodni tekmi 24. svetovnega prvenstva v Dohi premagala Brazilijo (28:23). V skupini A nastopa tudi Slovenija, ki se bo v petek pomerila s Čilom, tekma pa se bo pričela ob 15. uri.

Gostitelji svetovnega prvenstva so pred začetkom letošnjega turnirja naturalizirali številne rokometaše in na krstni tekmi ugnali Brazilce, ki bodo čez poldrugo leto gostili poletne olimpijske igre v Rio de Janeiru.

Domači izbranci slovitega španskega trenerja Valera Rivere so vodili od prve do zadnje minute. V prvem polčasu največ za sedem golov (13:6), a so se jim Južnoameričani v nadaljevanju približali na gol zaostanka (21:20), bližje pa niso zmogli. Junak uvodne tekme je bil vratar katarske izbrane vrste Danijel Šarić, ki je zbral kar 21 obramb.

Na otvoritvi tudi Pahor in Alya

Pred letošnjo uvodno tekmo je bilo slovesno odprtje svetovnega prvenstva, ki se ga je udeležil tudi slovenski predsednik Borut Pahor. V privlačnem 55-minutnem programu pred približno 14.000 gledalci v tukajšnji večnamenski dvorani Lusail so prireditelji Katar prikazali kot tradicionalno, a zelo moderno državo, prvenstvo pa je odprl šejk Tamim bin Hamad Al Thania.

Odprtje sklepnega turnirja je popestril tudi veličastni zunanji ognjemet v Lusaiulu, himno svetovnega prvenstva z naslovom Live It pa je skupaj s pevci in pevkami iz 24 držav izvedla tudi slovenska pevka Alya. Katar je šele četrta neevropska država, ki gosti svetovno prvenstvo v rokometu. Pred bogato državo z Arabskega polotoka so ga tudi Japonska leta 1997, Egipt leta 1999 in Tunizija leta 2005.

SP v rokometu (skupina A):

Katar : Brazilija 28:23 (15:12)

Petek ob 15.00:
Slovenija - Čile
Španija - Belorusija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.