Šport
197 ogledov

Katastrofa slovenskih prvakinj

rokomet Krim Mercator - Györ Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so v 1. krogu glavnega dela lige prvakinj v gosteh izgubile proti romunski Valcei s 16:31 (8:14). Izbranke Uroša Bregarja bodo v 2. krogu prihodnjo nedeljo gostile francoski Brest.

Slovenske prvakinje so s porazom začele glavni del lige prvakinj. V tem jih ne čaka nič kaj lahko delo, saj so praktično vsi tekmeci, današnji Valcea ter prihodnja Brest in Budućnost, favoriti proti slovenski ekipi. Ta je tekmo v Valcei sicer solidno začela, a so domače že v prvem polčasu postavile trdne temelje poznejši zanesljivi zmagi. Valcea ima tako zdaj dve točki v skupini 2, toliko kot Krim.

Ekipi sta tekmo začeli precej živčno s kar nekaj izgubljenimi žogami in zapravljenimi napadi, a nekaj bolje so se odrezale slovenske predstavnice, ki so v šesti minuti vodile z 2:0.

rokomet Krim Mercator - Györ | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Po domači minuti odmora in izključitve Nataše Ljepoja pa je s tujkami močno okrepljena romunska ekipa prišla do preobrata in hitro povedla s 4:3, 5:3 in 6:3.

Kot se je izkazalo, je Krim tako vodil le na začetku tekme. Korak je držal do izida 9:7, potem pa so gostiteljice, ki so v prvem delu tresle predvsem prek igralk, na katere je trener Uroš Bregar opozarjal pred tekmo (Španke in Ukrajinko Irino Glibko), naredile delni izid 5:0 in pobegnile na 13:7.

rokomet Krim Mercator - Györ | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V podobnem ritmu so Romunke tudi odprle drugi polčas, v katerem so z delnim izidom 5:2 ušle na 19:10 v 35. minuti. Tudi v nadaljevanju je bilo bolj ali manj vse v domeni Valcee, ki je največ vodila za 15 zadetkov, in to prav ob koncu tekme. Krimovke so sicer imele precej težav v napadu, tudi z neizdelanimi in nenatančnimi streli.

Na koncu je bila najboljša strelka domače ekipe in tudi tekme Glibkova z devetimi goli, pri Krimu jih je pet zbrala Harma van Kreij.

* Športna dvorana Traian, gledalcev 2239, sodnika: Horvath in Marton (oba Madžarska).
* Valcea: Vieira 1, Trifunović, Elghaoui 4, Bacaoanu 1, Ciuca, Lopez Herrero 4, Norgaard Osterballe 1, Florica, Glibko 9, Fernandez Fraga 3, Marin 1, Zamfirescu 2, Batinović, Liščević 1, Badea, Gonzalez Alvarez 4.
* Krim Mercator: Kojić, Bon Brzin, Klobučar, Abina, Žabjek, Rebičova 1, van Kreij 5, Gjerek, Barič 1, Klemenčič, Vojnović, Zulić 3, Ljepoja 2, Mamić, Vučko 1, Snopova 3.
* Sedemmetrovke: Valcea 5 (3), Krim 1 (0).
* Izključitve: Valcea 6, Krim 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice