Šport
10 ogledov

Kauzer st.: "Vidimo se v Riu!"

peter kauzer olimpijske igre finale Stanko Gruden/STA
Olimpijski nastop svojega sina je "iz prve vrste" spremljal tudi njegov oče in trener Peter Kauzer starejši. Po finalu je strnil svoje misli.

Peter Kauzer je na tekmi, za katero je živel zadnja štiri leta, osvojil šesto mesto. Oče nad tem ni razočaran: "Zagotovo mi ni vseeno. Nisem razočaran nad rezultatom, šesto mesto na olimpijskih igrah je izredno lep rezultat. Seveda bi bil položaj čisto drugačen, če ne bi bilo tiste napake v tretjih vratcih. V igri je bil do 14 vratc, tam, kjer se je tisti val podiral. To je čar našega športa, da nikoli ne veš, kaj te čaka. Pero je imel to smolo, da se mu je naredila tista neugodna voda in ga oddaljila. Čeprav je udaril v tretja vratca, je bil v igri za kolajno. Dam mu kapo dol, ker je zdržal ta pritisk. To je del športa, mi kajakaši pa sploh vemo, kaj to pomeni."

Bolje kot v Pekingu

Kauzer starejši je bil seveda zraven tudi pred štirimi leti v Pekingu. Kakšna je bila razlika med tistim in tem olimpijskim nastopom? "Predvsem v rezultatu. Izboljšal je rezultat iz Pekinga. Tam ni bil psihično dozorel, tu pa je bil psihično in fizično zrel. Kot sem že prej rekel, to je čar našega športa. Nikoli ne veš, kaj te čaka, kako se bo val naredil, kam bo šla voda. Reagirati moraš v zadnjem trenutku. Pero je imel danes smolo, mislim, da bo šlo naprej bolje," je dejal oče svetovnega prvaka in na vprašanje, kako se sin tolaži po neuspehih, odgovoril: "To bi morali vprašati njega. Tu imava midva poseben odnos. Zagotovo mu ni vseeno. Nekaj trenutkov mora imeti zase, potem bo vse v redu. Gremo dalje."

Oče in sin Kauzer. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Rio nova priložnost

Čez štiri leta bodo igre v Riu. Bo to nova priložnost za napad na zlato? "Zagotovo, kaj pa drugega ostane? Mislim, da bo še vztrajal. Rad ima ta šport in dokler bo užival, bo vztrajal. Mislim, da se v Riu spet vidimo na popravnem izpitu," je dejal Kauzer starejši, ki je vedel, da bo finale izjemno tesen: "To sem napovedal. Da bodo trije, štirje leteli. To so tudi naredili. Dejansko ne smeš narediti napake. Vsem dobitnikom kolajn čestitam. Bila je super tekma, takih si lahko le želimo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.