Šport
30 ogledov

Kauzer v London po olimpijsko zlato

Športnik leta 2011 kauzer Boštjan Tacol
Petru Kauzerju so športni novinarji namenili največ glasov za športnika leta 2011. Nasmejani Hrastničan je po prireditvi gostoval tudi pred našim diktafonom.

"S svojimi rezultati med sezono in tudi v prejšnjih letih sem dokazal, da sem vreden tega priznanja, in sem ga končno dobil," je, potem ko je v roke prejel bleščeči se kipec za najboljšega športnika v letu 2011, dejal kajakaš Peter Kauzer: "Cilj je le še eden: zlata olimpijska kolajna. Upam, da jo bom dobil v Londonu. Če ne, bo treba čakati do Ria. Vselej si postavljaš višje meje. Olimpijski naslov je edini, ki manjka v moji zbirki."

Vse uspehe je Hrastničan dosegel z istim trenerjem, očetom Petrom. Prav tako kot šampioni Ivica in Janica Kostelić ter Blanka Vlašić. Je res, da očetje otroke na treningu ženejo bolj, kot bi jih ostali trenerji? "Drži! Ponavadi sem bil vedno jaz tisti, na katerega se je 'spravil'. Vedno sem se moral dokazovati. Ampak vseeno sem mu hvalažen za to, kar mi je ponudil in kar sem nato znal izkoristiti," nam je zaupal Zasavec.

In kako je žirija obrazložila svoje imenovanje Kauzerja za športnika leta? "Osemindvajsetletni kajakaš na divjih vodah Peter Kauzer je v letošnji sezoni povsem upravičil vzdevek raketa iz Hrastnika. V slalomu je postal svetovni prvak, zmagal v skupnem seštevku svetovnega pokala in osvojil naslov evropskega prvaka v moštvenih vožnjah. Na svetovnem prvenstvu v Bratislavi so mu kajakaški tekmeci nemočno gledali v hrbet, čeprav tokrat ni brezglavo divjal, ampak elegantno odplesal zmagoviti valček na Donavi. Na progi Čunovo, za katero pravi, da je njegova domača, saj na njej tekmuje raje kot v Tacnu, je osvojil drugi naslov svetovnega prvaka v karieri po letu 2009. Z zlato kolajno si je že zagotovil nastop na olimpijskih igrah v Londonu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.