Šport
17 ogledov

Kavčič po stopinjah Hercogove

Blaž Kavčič Reuters
Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je napredoval v drugo kolo turnirja v Bastadu na Švedskem. S 6:4, 4:6 in 7:5 je premagal Francoza Juliena Benneteauja.

Blaž Kavčič je v prvem krogu turnirja ATP v Bastadu na Švedskem z nagradnim skladom 398.250 dolarjev v prvem krogu premagal Francoza Juliena Benneteauja s 6:4, 4:6 in 7:5. V drugem krogu se bo pomeril z boljšim iz argentinskega obračuna med Carlosom Berlocqom in šestim nosilcem Juanom Monacom. Devetindvajsetletni Francoz, ki sicer živi v Ženevi v Švici, je bil še 12. julija lani na 32. mestu lestvice ATP, kar je bilo najvišje v karieri, zdaj pa je na 103. mestu. V svoji karieri je osvojil že prek štiri milijone dolarjev iz nagradnih skladov turnirjev, kar je skoraj desetkrat več, kot je dobil Kavčič.

V prvem medsebojnem dvoboju teh dveh igralcev je bolje začel Kavčič, ki je dobil uvodni niz s 6:4, vendar mu je Francoz v drugem vrnil z isto mero. V tretjem nizu je bil rezultat izenačen do 3:3, vendar je imel Ljubljančan več težav pri osvajanju svojega servisa. Zalomilo se mu je v sedmi igri, ko je tekmec povedel s 40:15 po drugi dvojni napaki Kavčiča. Slednji je prvo žogico za brejk ubranil, druge pa ne in Francoz je povedel s 4:3 ter nato s 5:3.


Kavčič je svoj začetni udarec pretvoril v znižanje izida, nato po 40:15 izkoristil prvo žogico za odvzem servisa (5:5) ter po zapravljenem vodstvu dveh točk in prednosti tekmeca vendarle zmogel dobiti svoj servis za 6:5. Četrto zaporedno igro mu je uspelo dobiti s prvo zaključno žogico za zmago, ko je imel Francoz na voljo drugi servis. Zmage se je veselil po dveh urah in 54 minutah. Benneteau je sicer dobil sedem točk več (110) od Kavčiča (103), ki pa je imel v primerjavi s Francozom (67 odstotkov) boljši izkoristek prvega servisa (73 odstotkov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.