Šport
37 ogledov

Klemen Kosi osvojil Južno Ameriko

sport 11.02.13. Klemen Kosi, slovenski smucar, Klemen Kosi of Slovenia speeds do EPA
Po smukaških preizkušnjah južnoameriškega pokala v čilskem El Coloradu sta bili še dve tekmi, in sicer superkombinacija in superveleslalom, na katerih je slovenski smučar Klemen Kosi dvakrat zasedel najvišjo stopničko.

S tema zmagama si je Klemen Kosi tekmo pred koncem zagotovil skupno zmago v južnoameriškem pokalu. Kosi je vodil že po prvem, superveleslalomskem delu superkombinacije, na koncu pa je zmagal s prednostjo šestih desetink sekunde pred reprezentančnim kolegom Martinom Čatrom. Tilen Debelak je bil peti, medtem ko Andrej Šporn, ki je na superveleslalomu zasedel četrto mesto, na slalomu ni nastopil.

V SVSL štirje Slovenci med osmerico

Kosi je nato slavil še na specialnem superveleslalomu, najbolj pa se mu je približal Čeh Ondrej Bank, ki je zaostal 61 stotink sekunde. Z zaostankom 85 stotink je tretje mesto zasedel Šporn, Čater je bil četrti, Debelak pa osmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.