Šport
28 ogledov

Kličko bo pometel z Davidom Hayem

Kličko, Haye, tehtanje
1/11
EPA
Pa smo le dočakali! Še nekaj ur in v Hamburgu bosta v ring stopila Vladimir Kličko in David Haye ter se spopadla v težko pričakovanem spektaklu. Legenda boksa Mike Tyson prepričan v zmago Ukrajinca.

Ukrajinec Vladimir Kličko je sicer več kot 13 kilogramov težji od Davida Haya – 110 proti dobrim 96 kilogramom. Sinočnji dvoboj – začel se bo okrog 23. ure - bo v Hamburgu spremljalo približno 57.000 gledalcev.

"Klicali so me že tudi hodeči mrtvec, ampak še vedno sem živ. Veste kaj, Haye naj kar govoriči, sam pa bom gotovo užival v dvoboju," se Kličko ne želi preveč ozirati na Britančevo govoričenje. Haye meni, da bo ključna prva runda. "Odvreči moram svoje bombe," slikovito razkriva in dodaja: "Premagal sem že večje fante."

Tyson: "Haye ne bo zdržal niti dve rundi"

"Rad imam Davida Hayea, spoštujem ga kot človeka, toda ni si zaslužil te borbe. Kličko je veliko boljši in močnejši, Haye z njim ne bo zdržal niti dve rundi," je Mike Tyson prepričan v zmago Ukrajinca, prvaka v različicah IBF, WBO in IBO. Železni Mike in nekdanji svetovni prvak je še dodal, da Britanec ne predstavlje resne grožnje mlajšemu Kličku in za konec povedal: "Kličko je velik šampion in bo pometel s Hayom."

"Sodniki na strani Klička"

Pred borbo se je oglasil tudi 45-letni Britanec Lennox Lewis, ki trdi, da bo pravico delil Kličkov človek. Borbo bo sodil Genaro Rodriguez, ki ga je 30-letni izzivalec David Haye želel izločiti iz sobotnega spektakla, ki ga bo gostila hamburška arena Imtech. Rodriguez je do sedaj mlajšemu izmed bratov Kličko sodil štirikrat, dvakrat pa je sodil v borbah njegovega starejšega brata Vitalija.

"Če bi meni sodil sodnik, ki je mojemu nasprotniku v ringu sodil štirikrat, bi zagotovo vložil pritožbo," je dejal Lewis in dodal, da je sicer to sam izkusil na lastni koži in bil zaradi tega zelo oškodovan. Nekdanji boksarski šampion se je ob tem spomnil borbe proti Američanu Evanderju Holyfieldu v Madison Square Gardnu v New Yorku, ko so sodniki razsodili neodločen rezultat, čeprav so bili vsi strokovnjaki mnenja, da si je zaslužil zmago.

Srce za Haya, glava za Klička

"Če želi biti Haye tako velik šampion, kot sem jaz, potem bi moral imeti "svoje" sodnike. Če bo želel zmagati, bo moral nokavtirati Klička. Samo tako lahko zmaga. Kličko ima izjemnega trenerja Mannyja Stewarda, v svojem kotu pa ima tudi sodnike," je prepričan Britanec, ki je razkril, da njegovo srce pravi, da bo zmagal Haye, glava pa namiguje na Klička.

Lewis je že prej hvalil Hayja in dejal, da je edini, ki lahko premaga brata Kličko. Zdaj je dodal tudi, da mu je všeč način, na katerega njegov sonarodnjak zmerja Ukrajinca. "Haye je Muhammad Ali moderne dobe. Govori umazano, svoje nasprotnike pa verbalno izziva na način, kot je to znal Ali. Pozorno spremljam, kaj govori, in moram priznati, da mu gre zelo dobro. Klička še nikoli nihče ni zasipal s tako grdimi žaljivkami. Čeprav Ukrajinec pravi, da ga to ne moti, sem sam drugačnega mnenja. Verjamem, da mu Haye želi 'vstopiti v glavo' in ga na ta način obremeniti ter narediti nezanesljivega," še pravi Lewis.

Komentarjev 3
  • Nejo Beigott ッ 18:46 02.julij 2011.

    mislim da RTL prenaša...

  • Josip Varga 16:11 02.julij 2011.

    Ali kdo ve, katere televizije bodo prenašale dvoboj? LP

  • širhakl 10:51 02.julij 2011.

    TOLE GOBEZDALO PO BORBI ŠE DOLGO ČASA UST NE BO MOGEL ODPRET.