Šport
20 ogledov

Kljub glavobolom: "Proti Monfilsu na polno"

Grega Žemlja 2010 EPA
Grega Žemlja se v Wimbledonu sooča z jutranjimi glavoboli, a se je vseeno kot prvi Slovenec prebil v drugo kolo. Tam ga v sredo (če bo dovoljevalo vreme) čaka osmi z lestvice ATP Gael Monfils. "Tudi jaz imam možnosti," je zatrdil v pogovoru za Žurnal24.

Čestitke za prvo zmago v Wimbledonu. Na glavni del turnirja ste prišli kot srečni poraženec kvalifikacij, nato pa tako lep uspeh. Kako se počutite dan kasneje?
Pravzaprav se ne počutim posebej dobro. Že peti dan zapored imam zjutraj glavobole. Bil sem že pri zdravniku. Ne vem, kaj se dogaja. Sicer pa ... ja, včeraj je bilo vse zelo v redu. Igra je bila na visoki ravni, boljša kot v kvalifikacijah. Pogoji so bili super. Res se že veselim jutrišnjega dvoboja.

Ste imeli tudi med dvobojem težave z glavobolom?
Ne, bil sem na tabletah. Med dvobojem je bilo vse v redu. Ne vem … glavobole imam zjutraj, a se po tabletah umirijo. Je pa to zelo nehvaležno.

A vaš dvoboj drugega kola najbrž zato ni vprašljiv?
Ne, zagotovo nastop ni vprašljiv. V dvoboj grem na sto odstotkov. Poskušal bom odigrati dobro tekmo. Naredil bom vse, da bom maksimalno pripravljen, da bom tako psihično kot fizično zraven. Poskušal bom igrati svoj tempo.

Ste mogoče z zmago v prvem kolu še samega sebe malo presenetili?
Mogoče sem se res malo presenetil. Zadnje kolo kvalifikacij nisem čutil prave igre. Servis mi nekako ni stekel. V prvem kolu pa je bilo vse mnogo bolje. Na neki način je res presenetljivo, po drugi strani pa niti ne, saj mi pogoji v Wimbledonu ustrezajo, imel sem dober ritem. Na takih tekmah, na grand slamih, sem vedno odigral boljši tenis.

Z Gaelom Monfilsom, ki bo vaš nasprotnik v sredo, še nista igrala. Vseeno poznate njegovo igro?
Nekajkrat sem ga videl igrati, vem, na kakšen način igra. Je nepredvidljiv igralec. Dobro servira. Trava mu ustreza. Vemo, za kako kvalitetnega igralca gre. Jaz bom šel v dvoboj čim bolj neobremenjeno. Mislim, da med nama ni tako velike razlike v teniškem znanju, a on ima že veliko izkušenj z grand slami. Glede na to, da dobro igram na takih tekmah, imam tudi jaz možnosti.

Boste današnji dan izkoristili za počitek ali boste še kaj trenirali?
Za eno uro grem na trening. Poskusil bom nekaj taktičnih zamisli. Upam, da bo zdržalo vreme, ker bi bilo res lepo še malo poigrati.

Torej je spet dež?
Ja, napovedan je. Pa za jutri tudi. Pa spet neverjetno piha. Vse skupaj je malo težje ... za igranje, pa čakanje na boljše razmere. To je malo slabša stran Wimbledona.

Dvoboj prvega kola mora dokončati Blaž Kavčič, ki je izgubil prva dva niza, zdaj pa vodi v tretjem. Mislite, da mu lahko uspe?
Blaž je velikokrat dokazal, da lahko z borbenostjo izvleče tekmo v svojo korist. Ima dobro priložnost. Če bo čas, si bom ogledal nadaljevanje njegovega dvoboja.

Wimbledon ima 125-letno tradicijo, to je največji turnir na svetu … ali igralec čuti veličino tega dogodka?
Jaz ga doživljam turnir kot turnir, grand slam kot grand slam. Na tradicijo ne dam veliko. Je pa Wimbledon zagotovo nekaj posebnega, kar reče vsak igralec. Trava je v vrhunskem stanju, infrastruktura je na visoki ravni. Tukaj si res vsak igralec želi igrati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.