Šport
22 ogledov

Žemlja v 2. kolo, Kavčiča trava paralizira

Blaž Kavčič Blaz Kavcic Žurnal24 main
Grega Žemlja, ki se je na glavni turnir Wimbledona uvrstil kot srečni poraženec kvalifikacij, je prvi dan tretjega grand slama sezono dobil dvoboj prvega kola. Slovaka Lukaša Lacka je premagal s 6:4, 3:6, 7:6 in 6:4. Dvoboj Blaža Kavčiča je ustavil dež.

Grega Žemlja je uspešno začel nastope na tretjem grand slamu sezone. V Wimbledonu je 157. na lestvici ATP s 6:4, 3:6, 7:6 in 6:4 premagal Slovaka Lukaša Lacka, sicer 148. igralca sveta. To je prva slovenska moška zmaga na glavnem turnirju v All England Clubu. Odločilen je bil tretji niz, ko je Žemlja najprej rešil dve brejk priložnosti nasprotnika in nato podaljšano igro dobil z 10:8. Potem ko je Grega v četrtem nizu Slovaku odvzel servis v peti igri, je po dveh urah in 40 minutah varno pripeljal dvoboj do konca. Slovenec je pokazal dobro igro, napravil je le 21 neizsiljenih napak, ob tem pa tekmecu dal deset asov. V drugem kolu se bo pomeril z devetim nosilcem, Francozom Gaelom Monfilsom.

Kavčiča in Kamkeja ustavil dež

Slabše je svoj dvoboj prvega kola začel Blaž Kavčič. Nemec Tobias Kamke, katerega je najboljši slovenski igralec letos že dvakrat premagal, je prvi niz dobil s 6:3. V drugem je Kavčič pokazal več borbenosti. Nemec je že serviral za zmago v drugem nizu pri izidu 5:4, toda v pravem času je Slovenec odvzel servis tekmecu in izenačil na 5:5. V podaljšani igri je bil s 7:4 uspešnejši Kamke in povedel z 2:0 v nizih. Visoko vodstvo tekmeca pa je spodbudilo Kavčiča k še bolj odločni predstavi. V tretjem nizu je hitro prišel do vodstva s 4:0, pri izidu 5:1 pa je njegov nalet in dvoboj prekinil dež. Nadaljeval se bo v torek.

Kavčič razkriva, zakaj mu na travi nikakor ne steče: "Do izraza pride agresivna igra, težko se je braniti, gibanje je oteženo. Ne moreš se denimo zadrsati tako kot na pesku, ne moreš na hitro zamenjati smeri. Vedno potrebujem par korakov več, da zamenjam smer. Tisti igralci, ki se dobro gibamo, smo na travi prikrajšani. Mojemu stilu igre ne ustreza." Ljubljančan dodaja, da se razmere v Wimbledonu počasi vseeno spreminjajo: “Podlaga je vsako leto počasnejša, žogice so težke, veliko več je igranja z zadnje črte, kar mi ustreza. Praktično nobeden se več ne poslužuje servis&volej igre z izjemo odličnih serverjev, kot na primer Ivo Karlović. Žogice so enostavno prepočasne."

Wimbledon, 1. kolo, ATP, slovenska nastopa:

Grega Žemlja (Slo) : Lukaš Lacko (Svk) 6:4, 3:6, 7:6, 6:4
Blaž Kavčič (Slo) - Tobias Kamke (Nem) 3:6, 6:7, 5:1*

*Dvoboj je bil prekinjen zaradi dežja in se bo nadaljeval v torek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.