Šport
18 ogledov

Šarapova: "To so moje sanje"

Marija Šarapova Žurnal24 main
Mariji Šarapovi bi zmaga na letošnjem Wimbledonu pomenila več kot vse tri dosedajšnje zmage na grand slam turnirjih. Po hudi poškodbi rame je namreč, kot sama pravi, začela znova in na prvo grand slam lovoriko po povratku še čaka.

"Pred poškodbo sem napredovala iz dneva v dan. Preprosto sem se prebudila, šla na trening, nato pa mi je poškodba nekega dne vse to vzela," je za uradno spletno stran turnirja povedala ruska teniška igralka, ki pa že vrsto let živi v ZDA. Poškodba je Vujačićevi zaročenki vzela veliko časa, ki bi ga sicer namenila napredku svoje igre. "Moraš narediti korak nazaj in pogledati stvari iz drugega zornega kota. Po okrevanju začneš z ničle. Poskušaš priti na raven, s katero bi lahko konkuriral najboljšim, jih premagoval vsak dan ... Ja, to je zelo dolg proces," je potarnala wimbledonska zmagovalka iz leta 2004, ko je v finalu s čarobno predstavo in neverjetnim občutkom za žogico osmešila Sereno Williams.

Šarapova je za omenjeni portal priznala, da je v teniški karieri osvojila veliko več, kot je kdaj pričakovala, a da ima občutek, kot da ji nekaj manjka. "Čutila sem, da je v meni še veliko več potenciala." S tenisom živi že od četrtega leta dalje in ta je postal njen način življenja. "Ko sem bila poškodovana, sem počela marsikaj. Delala sem na različnih projektih, preživljala počitnice s prijatelji in družino, toda na koncu dneva, mi te stvari niso pomenile nič v primerjavi z zmagami na teniškem igrišču."

Čeprav 24-letnica že tri leta in pol ni osvojila nobenega grand slam turnirja, pa jo veliko poznavalcev postavlja med glavne favoritinje. Tudi zaradi tega, ker je na igriščih Roland Garrosa, čeprav pesek ni njena najljubša podlaga, igrala zelo dobro in se prebila vse do polfinala, kjer je izgubila proti kasnejši zmagovalki Li Na. O favoritinjah in vlogi favoritke pa tokrat ni želela govoriti. "To ni moje delo, mislim, da je to bolj naloga medijev."

Wimbledon bo Šarapovi ne glede na nadaljnje dosežke za vedno ostal v zelo lepem spominu. "Mislim, da ne glede nato, kako daleč bom prišla tu v Wimbledonu, se bom, ko se bom upokojila, zavedala, da sem delček wimbledonske zgodovine." Rusinja je še dodala, da je neverjetno biti del wimbledonske tradicije in izrazila upanje, da bi ji še kdaj uspelo slaviti na sveti travi. "To so moje sanje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.