Šport
26 ogledov

Nole: favorita Fedex in Rafa

Novak Djoković Žurnal24 main
Srbski tenisač Novak Djoković nekaj dni pred začetkom najbolj prestižnega turnirja v letu Wimbledona priznava, da tako dobrega začetka sezone ni pričakoval in da sta njegova glavna favorita za zmago na sveti travi Rafael Nadal in Roger Federer.

"Trenutno sem najvišje na lestvici v svoji karieri in zagotovo sem zelo zadovoljen z igro, ki sem jo prikazal v zadnjih šestih, sedmih mesecih – to je bilo moje najboljše obdobje v karieri,'' je za BBC priznal Novak Djoković, letos najbolj vroč igralec na teniški sceni. "Skušam obdržati to formo in igrati dobro. Travnata sezona je zelo kratka za vse, tako da se vsi trudimo najbolje pripraviti za Wimbledon, ki je seveda najpomembnejši turnir na travi," je še dodal 24-letnik.

Nole travnato sezono začel z odpovedjo
Srb je zaradi manjših težav s kolenom moral odpovedati sodelovanje na turnirju v Queen'su – tega je dobil Andy Murray –, prosti čas pa je izkoristil za sprostitev s svojim dekletom Jeleno Ristić v domačem Monte Carlu. Djoković, ki je s porazom proti Federerju v polfinalu pariškega odprtega prvenstva zapravil priložnost, da izenači rekord Johna McEnroa – ta je na začetku sezone zbral kar 43 zmag, je še dodal, da je niz 42 zmag bil izjemno dolg, ki pa ga ni niti malo pričakoval. Posebnega recepta za takšen uspeh po njegovem ni. "Zelo pomembno je, da ima igralec pravi psihološki pristop, vsekakor pa sem poskušal ostati zbran in predan vsaki tekmi tekmi, ki sem jo igral.''

Nole je v letošnji sezoni pobral že sedem lovorik, vključno z avstralskim grand slamom v Melbournu. ''Sedem lovorik je neverjeten dosežek za samo pol leta igre, poleg tega pa sem odigral tudi odlično v Roland Garrosu. Na žalost sem izgubil v polfinalu, toda odigral izjemno tekmo proti Federerju," je dosedanji potek sezone za omenjeni medij ocenil priljubljeni Nole.

In kdo so letošnji favoriti Wimbledona?
Djoković je v ospredje postavil Federerja, ki ima na svojem seznamu 16 naslovov za grand slam, pa trenutno prvega igralca sveta, ki v Wimbledonu ni izgubil že od leta 2007, Rafaela Nadala, zraven pa je dodal še sebe in domačina Andyja Murrayja. "Nadal in Federer vedno dvigneta svoj nivo igre na grand slamih. Sta velika šampiona. Rezultati, ki sta jih dosegla v zadnjih petih, šestih letih, povedo vse. Sedaj pa smo blizu tudi Murray, jaz in še nekateri drugi igralci." Klasika torej, bi lahko zapisali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.