Šport
176 ogledov

Ponoviti dvoboj, ki ga je pahnil v depresijo

Najdaljši dvoboj Mahut Isner EPA
John Isner in Nicolas Mahut si bosta leto dni po najdaljšem dvoboju v zgodovini zopet stala nasproti. Na srečo Mahuta, ki je za tri mesece padel v depresijo, ne na igrišču številka 18.

Vrhunec drugega dne Wimbledona bo "nadaljevanje" rekordno dolgega dvoboja med Američanom Johnom Isnerjem in Francozom Nicolasom Mahutom. Lani sta dvoboj prvega kola igrala 11 ur in pet minut, kar se je raztegnilo na tri dneve. Mahut bo imel na igrišču številka 3 (lani sta igrala na 18-ki pred vsega 287 gledalci) v "wimbledonski vojni 2" priložnost za maščevanje, pa vendarle: Isner velja za izrazitega favorita. Ker sta na programu kot četrta, bosta začela šele proti večeru.

"Vesel sem, da sem se vrnil v London in bom spet igral pred angleškimi navijači. Obenem pa me skrbi, da ne bom izpolnil pričakovanj. Od naju tudi letos vsi veliko pričakujejo. Zame je nekaj novega, da zbujam toliko pozornosti," pred dvobojem razmišlja rahlo zaskrbeljeni Mahut. Nor, neverjeten, čudovit, bizaren … to je le nekaj pridevnikov, s katerimi je lani svet opisoval najdaljši dvoboj v zgodovini. Ko je Isner videl, da bosta spet igrala drug proti drugemu je v prvi izjavi dejal: "To bo kruto in čudno."


Mahut razkriva, da je po porazu 6:4, 3:6, 6:7, 7:6 in 70:68 padel v depresijo. Za kar tri mesece! "Upam, da naju organizatorji ne bodo dali nazaj na 18. igrišče. Če bom moral nazaj, ne vem … To bi bil zame čuden občutek, nemogoče bi bilo, da ne bi razmišljal o lanskem dvoboju." Mahutu se je želja izpolnila. Mnogi so bili mnenja, da bi ju kot nagrado za lanski rekord morali dati kar na osrednje igrišče, a ker nista med favoriti za visoka mesta, jima ta čast ni pripadla.

"Med to izkušnjo sva postala res dobra prijatelja. To je zame edina pozitivna stvar iz tistega dvoboja," pove Mahut. Časa, da sta se sporijateljila, sta res imela dovolj: igrati sta začela v torek ob 18.13 in končala v četrtek ob 16.48. "Pogosto si piševa in si pošiljava sporočila. Spremljava rezultate drug drugega. Če bi bila moja angleščina malo boljša, bi se še bolje spoznala. Poskušala sva celo skupaj igrati dvojice. Želela sva skupaj igrati v Wimbledonu, a to bi bilo prenaporno. Bova pa to storila enkrat v prihodnje."

Rekordni lanskega dvoboja med Mahutom in Isnerjem:

  • Najdaljši dvoboj v zgodovini: 11 ur in pet minut (pred tem šest ur in 33 minut pred Fabriceom Santorojem in Arnaudom Clementom leta 2004 na Roland Garrosu).
  • Dvoboj z največ igrami: 183 (pred tem 122 iger na dvoboju dvojic ZDA in Čila v Davisovem pokalu leta 1973, med posamezniki pa 112 iger med Panchom Gonzalesom in Charliejem Pasarellom v Wimbledonu leta 1969).
  • Najdaljši peti niz: 70:68 oziroma osem ur in 11 minut (pred tem 21:19 med Andyjem Roddickom in Younesom El Aynaouijem v Melbournu 2003).
  • Največ asov igralca in na dvoboju: 112 Isnerja in 103 Mahuta (pred tem je imel rekord 78 asov Ivo Karlović na dvoboju Davisovega pokala z Radekom Stepanekom leta 2009).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.