Šport
1055 ogledov

Kljub prepovedim se bo Dončić lahko vrnil v ZDA

donald trump Epa
Ameriški politični vrh se zavzema za čimprejšnji zagon velikih športnih tekmovanj, med katere sodi košarkarska liga NBA, kjer igrajo trije Slovenci.

V podporo ponovnemu zagonu gospodarstva bodo Združene države Amerike tujim športnikom, ki nastopajo v profesionalnih severnoameriških ligah, dovolile vstop v državo kljub prepovedim, ki veljajo zaradi novega koronavirusa.

luka dončić Edini izpostavljen Šport Američani nad Dončića, ker ni upošteval navodil

"Profesionalni športni dogodki predstavljajo veliko finančnih koristi, obenem pa predstavljajo tudi skupen ponos in državno enotnost. V današnjem času Američani potrebujejo svoje športe. Čas je za ponoven zagon ekonomije in čas je, da se naši profesionalni športniki vrnejo na delo," je dejal v petek ob podpisu odloka Chad Wolf, vodilni predstavnik na ministrstvu za domovinsko varnost.

Ameriški predsednik Donald Trump želi čim prej ponovno zagnati ameriško gospodarstvo, ki ga je koronavirus močno prizadel. Ob začetku epidemije so ZDA hitro prepovedale vstop v državo iz Kitajske in pozneje iz Irana in Evrope, zdaj pa se bodo poleg športnikov v državo lahko vrnili tudi člani osebja in člani njihovih družin.

Luka Dončić zasebno letalo Fotodokaz Šport Poglejte, kaj Dončić počne v Sloveniji

Odlok se sicer nanaša na športnike iz severnoameriške košarkarske lige NBA, ženske košarkarske lige WNBA, severnoameriške hokejske lige NHL, severnoameriške baseball lige MLB ter športnike, ki so del teniških združenj ATP ali WTA in golfskih združenj PGA ali LPGA, je mogoče prebrati na uradni državni spletni strani.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.