Šport
60 ogledov

Klobučar je zahteval precej manj

Jaka Klobučar EPA
Odvetnik Blaž Bolcar, ki je specializiran za športno pravo ter je tudi zastopnik Jake Klobučarja, je za Dnevnik povedal, da je za težek položaj črno-belih kriva prav neaktivnost Partizana.

Beograjski klub nikoli ni poskušal doseči sporazumnega dogovora o odplačilu dolga. "Konec novembra 2013 sem v imenu igralca na klub naslovil dopis in namesto 240 tisoč zahteval 120 tisoč evrov. Odgovora nisem dobil. Jaka se je kasneje odločil, da želi samo 38.000 evrov (plus stroški), ki mu jih je Partizan dolgoval ob odhodu iz kluba. Rok za plačilo je bil 27. december, a se znova ni nič zgodilo," je dejal Blaž Bolcar.

Ta je za Dnevnik pojasnil še nadaljevanje pogovorov med beograjskim klubom in slovenskim reprezentantom: "Klobučar je 15. janiraja dobil sporočilo od predsednika Partizana Predraga Danilovića, ki ga je spraševal, če se lahko slišita preko telefona in se dogovorita o višini dolga. Po pozitivnem odgovoru, je Danilović potdil, da bo kmalu poklical, vendar se to ni zgodilo. Jaka je nato sporočil, da zahteva samo 38 tisoč evrov ter 9.000 evrov obresti. A odgovora spet ni bilo." 

Po razsodbi Košarkarskega arbitražnega sodišča (BAT), nanj se je Klobučar obrnil na začetku februarja, mora zdaj Partizan novemu članu nemškega Ulma plačati nekaj več kot 130.000 evrov. Do odplačila dolga pri črno-belih ne morejo registrirati novih igralcev, med njimi tudi Eda Murića, ki je včeraj podpisal pogodbo s Partizanom. 

Drugačna je zgodba, ki jo je za klubsko stran predstavil Danilović:"Izjava Klobučarjevega zastopnika je neresnična. Pogovarjal sem se z Jako in mu dejal, da mu lahko polovico denarja plačamo takoj, na ostali del pa bo moral počakati do takrat, ko bo imel Partizan dovolj sredstev za plačilo dolga. On je to odločno zavrnil in sporočil, da bo tožil Partizan in tako aktiviral BAT." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.