Šport
2937 ogledov

"Ko je mož Brady izvedel, da bom slovenska zastavonoša, je jokal, zdaj bo vriskal"

Toja Ellison
Slovenska lokostrelka Toja Ellison je na odprtju evropskih iger nosila slovensko zastavo. Za mnoge je bilo to presenečenje, saj kljub uspehom medijsko nikoli ni bila v prvem planu, a lokostrelka je dokazala, da je bila izbira Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) upravičena, saj se domov vrača z zlato kolajno okoli vratu.

"S tem sem se zahvalila za zaupanje. Presenečena sem bila, ker so me izbrali za nosilko zastave, a sem takoj obljubila, da bom osvojila kolajno. S tem sem si 'napolnila nahrbtnik', ustvarila dodaten pritisk. To sem uvidela šele pozneje. Na srečo pa sem ga hitro premagala, z njim sem hitro razčistila. Dopovedovala sem si, da grem na vsaki tekmi na zmago, tokrat ni bilo nič drugače," je bila Vikrčanka, ki zadnja leta živi v ZDA, vesela, ker je držala obljubo.

Toja Ellison Šport Toja Ellison do zlate kolajne

Petindvajsetletna Toja Ellison je bila najboljša že v kvalifikacijah, na tekmi pa je uživala, pokazala hladnokrvnost, za katero, kot sama pravi, ima največ zaslug mož Brady, eden od najboljših lokostrelcev na svetu, tudi aktualni svetovni prvak.

Toja Ellison | Avtor:

"On je moj trener in psiholog. Z njim sodelujem na vseh področjih, on je moja največja opora. Ko je izvedel, da bom nosila zastavo na odprtju, je jokal. Žal mi je, da ga ni tukaj, komaj čakam, da ga pokličem. Ne vem, ali je gledal tekmo, vem pa, da bo vriskal od sreče, ko bo izvedel, če že ni," je Ellisonova takoj po tekmi veliko zaslug za uspeh pripisala možu.

brady ellison, toja černe Magazin Ameriški športni junak za roko zaprosil Slovenko

Z možem se bo spet videla v Berlinu, kjer bo že konec tedna tekma svetovnega pokala. Do takrat pa se ne bo zabavala, saj enostavno ni takšen tip človeka, ji bo pa OKS v vasi, kjer so nastanjeni športniki, pripravil manjšo slovesnost. Malo bolj se bo sprostila na počitnicah, ki jo čakajo po Berlinu.

"Počitnice preživljam na Krku, a da ne bo kdo mislil, da tam samo počivam. Tudi tam imam tarčo in treniram. Vedno imam delovne počitnice," trdi lokostrelka, ki bi si želela nastopiti tudi na olimpijskih igrah, a sestavljeni lok za razliko od ukrivljenega ni olimpijska disciplina.

Toja Ellison | Avtor:

"Govori se, da bi lahko bil leta 2024 in 2028. Jaz pravim, da bom pripravljena, saj delam na tem, da se bom s tem športom ukvarjala dolgo časa. Jaz v streljanju z mojim lokom tako uživam, da nikoli nisem pomislila, da bi zamenjala lok in se zaradi olimpijskih iger znala ukvarjati z ukrivljenim lokom," je v svoji disciplini srečna tekmovalka, ki živi v Globu v Arizoni, še več časa pa preživi v Kaliforniji, kjer imajo Američani olimpijski center in kjer se z njimi pripravlja na tekmovanja.

In kakšna je razlika med lokoma: "Najlažje je razliko videti, če si loka ogledaš. Moj ima 'škripčevski' sistem, ko potegneš, se 'fontaža' ali moč loka reducira. Oni pa na prstih držijo polno moč. Naši loki so hitrejši, streljamo različne razdalje."

Toja Ellison | Avtor:

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.