Šport
48 ogledov

Mladi Štrajhar zabeležil visok poraz

Klemen Štrajhar olimpijske igre London lokostrelstvo Stanko Gruden/STA
Slovenski lokostrelec Klemen Štrajhar v jutranjem dvoboju s Kitajcem Xiaoxiangom Daijem ni pokazal najboljšega, kar zna, saj ga je Azijec premagal kar s 6:0 v nizih.

Sedemnajstletni lokostrelec Klemen Štrajhar je na strelišču Lord’s Cricket Ground že opravil svoj olimpijski debi. Tekmovalec lokostrelskega kluba iz Kamnika v izločilnih bojih ni bil uspešen. Njegov tekmec, 21-letni Kitajec Xiaoxiang Dai, ga je premagal z izidom 6:0 v nizih ter se gladko prebil v naslednji krog.

Klemen Štrajhar olimpijske igre London lokostrelstvo | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Štrajhar je na lanskem mladinskem svetovnem prvenstvu na ekipni tekmi osvojil bronasto odličje, letos pa je osvojil srebrni kolajni na članskem in mladinskem evropskem prvenstvu. Štrajhar je bil pri svojih 17 letih daleč najmlajši tekmovalec na tekmovališču. Glede na rezultat v pripravljalnem krogu, kjer je bil slovenski tekmovalec 58., je za nasprotnika dobil močnega tekmovalca, ki je v uvodnem krogu zasedel sedmo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.