Šport
25 ogledov

Ponedeljek v znamenju Wimbledonske trave

london 2012 otvoritvena slovesnost EPA
Slovenski predstavniki bodo danes nastopali v jadranju, judu, kajakaštvu, namiznem tenisu, plavanju in tenisu. Skupno se nam obeta 12 končnih odločitev, svojo priložnost za odličje pa bo v judu iskala Vesna Đukić. Dan bodo zaznamovali slovenski nastopi na sveti travi Wimbledona, ki jih je včeraj preprečilo slabo vreme.

Slovenci polno zaposleni

Klemen Štrajhar olimpijske igre London lokostrelstvo | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Še enkrat se bo predstavil lokostrelec Klemen Štrajhar, ki je kot prvi slovenski predstavnik v Londonu začel tekmovanja. V kvalifikacijah, ki služijo zgolj za razvrstitev tekmovalcev na glavni tekmi, je končal na 58. mestu. V prvem krogu na izločanje se bo pomeril s Kitajcem Xiaoxiangom Daijem.

Judoistka Vesna Đukić bo nastopila v predtekmovanju kategorije do 57 kilogramov, v predtekmovanju pa bosta nastopila še dva kajakaška čolna, dvojec Sašo Taljat/Luka Božič v C-2 in Eva Terčelj v K-1. V olimpijskem bazenu bosta nastopila dva slovenska plavalca. Roberta Žbogarja čaka preizkušnja na 200 metrov delfin, Sara Isaković pa bo plavala na 200 metrov prosto. S tekmovanjem bo nadaljeval jadralec v razredu finn Vasilij Žbogar, s prvo regato pa bo začel še drugi jadralec, Karlo Hmeljak, ki tekmuje v razredu laser. V primeru ugodnega vremena bodo nastopili vsi štirje slovenski predstavniki v tenisu, ki so v nedeljo zaradi dežja zaman čakali na nastop v Wimbledonu. Tretji krog čaka tudi namiznoteniškega igralca Bojana Tokiča.

Ponedeljek prinaša 12 končnih odločitev

vesna đukić london 2012 | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Tretji dan olimpijskih iger bodo podelili komplete medalj v sabljanju, kjer se bodo pomerile ženske z mečem, dvigalci uteži do 62 kilogramov in dvigalke uteži do 58 kilogramov, na tatamije bodo stopili judoisti do 73 kilogramov in judoistke do 57 kilogramov, kjer se lahko v borbe za medaljo prebije tudi Slovenka Vesna Đukić, a jo najprej čaka dopoldansko predtekmovanje. Nastopili bodo še moški strelci z zračno puško, moški telovadci bodo o olimpijskem naslovu odločali na ekipni tekmi, v olimpijskem bazenu pa bodo na sporedu štiri plavalne discipline, in sicer 200 metrov prosto in sto metrov hrbtno za moške ter sto metrov hrbtno in sto metrov prsno za ženske. Na sporedu pa bo še tekma v sinhronih skokih z desetih metrov za moške.

Preostali športi

wimbledon london 2012 | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
V zadnjem krogu predtekmovanja bodo nastopili moški, ženske, dvojice in mešani pari v badmintonu, nadaljuje se predtekmovanje v odbojki na mivki, boksarje čaka prvi krog tekmovanja v mušji in poltežki kategoriji, s predtekmovanjem bodo nadaljevali hokejisti na travi in rokometašice, s posamično in ekipno tekmo se na terenu nadaljuje konjeniški del tekmovanja, v predtekmovanju pa se modo merili tudi veslači. Nastopili bodo četverci brez krmarja, dvojec brez krmarja in dvojni četverec med moškimi in dvojni dvojec, dvojec brez krmarja ter dvojni četverec med ženskami. Moški strelci se bodo predstavili v skeetu, jadralci bodo nastopili v razredu 49, zvezdi in RS:X, jadralke pa v laser radialu, v dvobojevanju in na jadralni deski. Teniški del turnirja med posamezniki in posameznicami se bo nadaljeval v drugem krogu, moške in ženske dvojice pa bodo odigrale tekme osmine finala. Namiznoteniški igralci bodo imeli na sporedu tretji krog in osmino finala, kar čaka tudi ženske. Od ekipnih športov bodo nastopile še odbojkarice, igralke vaterpola in košarkarice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.