Šport
34 ogledov

Koeman ima novo službo

Ronald Koeman EPA
Nekdanji nizozemski nogometni zvezdnik Ronald Koeman bo v prihajajoči sezoni prevzel trenersko mesto v domačem Feyenoordu iz Rotterdama. Klub je sporočil, da so se dogovorili za enoletno sodelovanje.

Ronald Koeman je v svoji trenerski karieri že vodil Feyenoordove tekmece iz amsterdamskega Ajaxa in PSV iz Eindhovna, v tujini pa se je preizkusil kot trener portugalske Benfice in španske Valencie. Na trenerskem položaju pri Feyenoordu je Koeman zamenjal Maria Beena, ki je prejšnji teden odstopil, potem ko so mu nogometaši izrekli nezaupnico. Koemanov pomočnik pa bo še sveži nogometni upokojenec Giovanni van Bronckhorst, ki je bil še lani na SP v Južnoafriški republiki na igrišču v bolj aktivni vlogi.

Rešitev ustreza obema stranema, saj je bil 48-letni Koeman brez službe od decembra 2009, ko so ga odpustili pri Alkmaarju, Feyenoord, ki se spopada s precejšnjimi finančnimi težavami, pa tik pred začetkom nove sezone ne bi zlahka našel ustreznega prvega strokovnjaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.