Šport
695 ogledov

Kolesarski megazvezdnik prelomil obljubo ter odpovedal Dirko po Sloveniji

Fabio Aru
Vodstvo ekipe UAE Team Emirates ter njihov prvi zvezdnik Fabio Aru so se odločili, da se rajši kot na Dirko po Sloveniji podajo v Švico.

Italijanski kolesarski zvezdnik Fabio Aru vendarle ne bo nastopil na dirki po Sloveniji, saj se je z ekipo UAE Emirates danes odločil, da v istem terminu nastopi na dirki po Švici.

Dirka po Sloveniji bo potekala med 19. in 23. junijem, dirka po Švici pa od 15. do 23. junija.

Prireditelji slovenske pentlje so pred dnevi s ponosom sporočili, da zmagovalec dirke po Španiji in drugi z dirke po Italiji prihaja dirkati na slovenske ceste, a temu sodeč po objavi UAE Emirates ne bo tako.

kolesarstvo Kolesarska smetana Šport Na Dirki po Sloveniji tudi eno izmed največjih kolesarskih imen

Aru se je sicer po daljši odsotnosti zaradi operacije arterije v tekmovalno karavano vrnil v nedeljo na veliki nagradi Lugana, kjer je nastopil vzpodbudno. "Vesel sem, kako so šle stvari na dirki, zadovoljen sem z občutki in nogami. To je pomemben korak na poti vrnitve k dirkanju: ritem, intenzivnost in dinamika so drugačni kot na treningih. Glede na vzpodbudne znake v Luganu mi je ekipa ponudila, da nastopim na dirki po Švici. Na njej bom debitiral. Imel bom možnost, da dirkam devet dni, skušal bom biti vsak dan boljši," je povedal Aru.

Fabio Aru Skupaj s Slovencema Šport Po operaciji se vrača veliko kolesarsko ime

UAE Emirates sicer na slovensko dirko pošilja dva Slovenca. Prvo ime bo Tadej Pogačar, njegov pomočnik na poti do novega vrhunskega rezultata bo Jan Polanc.

Dirka po Sloveniji Veliko ime Šport Na startu Dirke po Sloveniji tudi legendarni zmagovalec 30 etap Toura Esteban Chaves Kolesarska smetana Šport Na Dirki po Sloveniji tudi eden junakov Gira ter izjemni slovenski sprinter
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.