Šport > Kolesarstvo
21746 ogledov

Evenepoel iskreno o tem, kaj si misli o potezi Jumbo-Visme

Remco Evenepoel Profimedia
Remco Evenepoel se ne boji prihajajočega obračuna s Primožem Rogličem in Jonasom Vingegaardom na Vuelti. Napovedal je tudi, da se namerava prihodnje leto udeležiti dirke po Franciji.

Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step), branilec naslova na dirki po Španiji, kjer ga letos čaka težka naloga v boju z zvezdniškim dvojcem Jumbo-Visme, je napovedal, da se namerava udeležiti naslednjega Toura, kjer v zadnjih letih kraljujeta Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) in Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma).

Preden se bo podal v obrambo naslova na Vuelti, bo Belgijec pilil formo na klasiki San Sebastian, kjer je doslej zmagal že dvakrat (2019, 2022), udeležil pa se bo tudi svetovnega prvenstva v Glasgowu (3. - 13. avgust).

Pogačar Negotovost Šport Kaj se dogaja s Pogijem? "Če Tadeja ne bo, potem bomo ..."

"Trenutno nimam prav veliko konkretenih informacij glede moje forme, toda mislim, da je vse v najlepšem redu. Moje fizično stanje je dobro. Počutim se svežega. Po višinskih pripravah sem vedno v dobri formi," je pred dirko v San Sebastianu povedal Evenepoel in dodal, da si želi v prihajajočih tednih še stopnjevati svojo formo. "Rad bi še izboljšal svojo formo v primerjavi z lanskim letom. Če bi lahko mavrično leto kronal z zmago v San Sebastianu, bi bilo zares izjemno," je dodal.

Evenepoel | Avtor: Epa Epa

Belgijec je kategorično ovrgel namigovanja o selitvi k drugemu moštvu in se ozrl proti težko pričakovanemu troboju z Vingegaardom in Pogačarjem. "Na meni je, da izkoristim to leto in se poskušam z velikimi koraki približati tema dvema norcema. Oba sta izjemna kolesarja. Upam, da bom prihodnje leto na vrhu skupaj z njima," je povedal.

Vingegaard in Pogačar sta bila na nedavni dirki po Franciji vsaj za razred boljša od konkurentov, o čemer priča skoraj enajstminutna razlika med zmagovalcem in tretjeuvrščenim Adamom Yatesom (UAE Team Emirates).

 | Avtor: Epa Epa

Glede na razplet letošnjega Toura Evenepoel ni povsem prepričan, če bi se lahko na poti do Pariza vmešal v boj za skupno zmago. "To je težko vprašanje, če bi jima lahko konkuriral. Nikoli ne bomo izvedeli. Odgovor bomo verjetno dobili prihodnje leto," je svoj krstni nastop na dirki po Franciji napovedal 23-letnik.

"Če gre verjeti izračunom vatov na kilogramov, potem sem takšne številke že dosegel. Toda na Touru se je treba dokazovati iz dneva v dan. Mislim, da sta letos dirkala na neverjetnem nivoju," je povedal.

Na kratko je komentiral tudi odločitev Jumbo-Visme, da na dirko po Španiji poleg Rogliča pošlje še Vingegaarda. "To ničesar ne spremeni. Lepo bo tekmovati z dvakratnim zmagovalcem Toura. Veselim se dirkanja z njim."

Patrick Lefevere Šok za tekmece Šport "Vprašal me je, če gremo na Vuelto s Primožem ... morali bi videti njegov izraz"

"Ni me strah. Če bi se bal vnaprej, bi bilo bolje, da sploh ne startam. Jumbo-Visma ima ekipo, s katero lahko nadzoruje potek dirke, jaz pa bom poskušal slediti. Na startu bodo imeli dva favorita, a tudi sam sem v ožjem krogu. Zagotovo bo to pomembna učna izkušnja za naprej," je prepričan Evenepoel.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 19:38 29.julij 2023.

    Kot sem že rekel,naduti remco,lahko zmaga samo takrat,ko na dirki ni Rogliča,Pogačarja,Van arta,Van der Poola in ostalih favoritov!!!