Šport > Kolesarstvo
56924 ogledov

Vingegaard o dvoboju z Rogličem: "Če bo zmagal Primož, bom ..."

Vingegaard Roglič Profimedia
Jonas Vingegaard je odkrito spregovoril o tekmovalnih ambicijah na prihajajoči dirki po Španiji.

Danski kolesarski as Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) se je nekaj dni po tem, ko so ga v Parizu še drugič okronali za zmagovalca najprestižnejše kolesarske dirke na svetu, vrnil v domovino, kjer je doživel kraljevski sprejem. 

Sprejem za Vingegaarda kakšna kulisa Šport Kapo dol, Danci. Kakšen sprejem za Vingegaarda

Toda Vingegaard, ki ga je na ulicah danske prestolnice pričakalo na desettisoče ljudi, ne bi imel veliko časa za počivanje na lovorikah.

Čeprav je 26-letni član Jumbo-Visme še vedno pod vtisom drugega zaporednega slavja na Touru, pa mu misli že uhajajo k zadnji tritedenski preizkušnji sezone, dirki po Španiji, na kateri se bodo kolesarji merili od 26. avgusta do 17. septembra.

Vingegaard se bo Vuelte udeležil prvič po letu 2020, ko je še kot neuveljavljeni član nizozemskega moštva pomagal Primožu Rogliču do druge od skupno treh zmag na dirki po Španiji.

Vingegaard Presenečenje Šport Vingegaardova odločitev ga je vrgla na rit: "Nisem verjel, ko sem izvedel"

Prav Roglič, s katerim si bosta letos delila vlogo kapetana, bo Dančev glavni konkurent, obema pa bo poskušal načrte prekrižati tudi branilec naslova in aktualni svetovni prvak Remco Evenepoel.

Slednji bo v dirko vstopil še bolj motiviran, potem ko je moral zaradi okužbe s covidom-19 odstopiti z letošnje dirke po Italiji, na kateri je veljal za prvega favorita.

"Dirke po Španiji se zelo veselim," je danskim novinarjem povedal Vingegaard. "Upam, da nas čaka dobra bitka. Remco je eden najboljših kolesarjev na svetu, zagotovo bo on naš največji nasprotnik na Vuelti. Z razlogom je postal svetovni prvak in nanj se bomo morali še posebej osredotočiti."

Vingegaard Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia
Po Rogličevi zmagi na Giru in Vingegaardovi na Touru lahko omenjena kolesarja spišeta zgodovino na Vuelti, saj še nobena kolesarska ekipa doslej ni osvojila vseh treh tritedenskih dirk v eni sezoni.

"Vuelta je bila vedno del našega načrta. Toda najprej smo se povsem osredotočili na Touru. Imeli smo dober načrt, ki smo ga izpeljali do potankosti. Načrta za Vuelto še nimamo, tudi glede priprav se moramo še pogovoriti."

"Če bo zmagal Primož, bom zelo vesel"

Jumbo-Visma v Španiji vsekakor ne bo imela lahkega dela, saj se bo na startni vrsti trlo kolesarskih zvezdnikov. "S tem se sploh ne obremenjujem. Dirkal bom po svojih najboljših močeh. Če bom zmagal, bom zelo vesel. Če ne bom, to nič ne spremeni. Tudi če bo zmagal Primož, bom zelo vesel. Že zdaj je moja sezona izjemna, ne glede na to, kaj se bo zgodilo na Vuelti," je povedal 26-letnik.

Vingegaard po koncu Toura ni sedel križem rok, temveč se je udeležil dveh kriterijev v Belgiji. "Treba je ostati v pogonu. Odpeljal sem nekaj kilometrov, saj ni pametno obstati. Toda višinskih priprav se ne bom udeležil. Rad bi preživel nekaj časa z družino. Glede priprav še nimamo načrta, o tem se bomo pogovarjali naslednji teden. Upam, da bom 100-odstoten in se bom boril za zmago. S Primožem se še nisva pogovarjala. Lani je strategija z dvema kapetanoma dobro delovala, zato se tega zelo veselim," je sklenil Danec.

Vingegaard Ostra kritika Šport "Vingegaard se je obnašal kot prestrašena podlasica"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.