Šport > Kolesarstvo
7542 ogledov

"Ali moram podati prijavo na UCI, da nadlegujejo Remca?"

Remco Evenepoel Epa
Šef Soudal Quick-Stepa je že dodobra naveličan nekorektnega početja s strani ekipe INEOS Grenadiers, vendar se boji, da ima pri tem zvezane roke.

Ni skrivnost, da si kolesarska ekipa INEOS Grenadiers že dlje časa prizadeva v svoje vrste zvabiti belgijskega zvezdnika Remca Evenepoela, kar gre pošteno v nos šefu Soudal-Quick Stepa Patricku Lefevereu.

Ta je v intervjuju za Het Nieuwsblad znova poudaril, da se Evenepoelu, ki ga pogodba na belgijsko ekipo veže do leta 2026, ne namerava odpovedati. 

Lefevere meni, da je početje INEOS-a, ki naj bi njegovemu kolesarju posredoval več konkretnih, a neformalnih ponudb, nekorektno.

Razmišljal je celo o prijavi na Mednarodno kolesarsko zvezo (UCI), vendar se boji, da bo britanska ekipa gladko zanikala kakršnokoli sporno početje.

"In kaj potemtakem nameravajo z njegovo pogodbo, ki jo ima do konca leta 2026? Kdor želi Evenepoela pripeljati v svoje vrste, bo moral izplačati njegovo pogodbo. Potem je treba upoštevati še pogodbe s pokrovitelji, ki bi lahko nasprotovali prestopu in vložili pritožbe. Jaz ne bi želel poravnati tega računa," je poskušal tekmece odvrniti Lefevere.

Lefevere | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Upoštevajoč zvezdnikovo plačo in preostanek obstoječega dogovora z aktualnim delodajalcem, bi prestop Evenepoela predstavljal velik finančni zalogaj, ki bi ga bile zmožne poravnati le najbogatejše ekipe, med katere sodi tudi INEOS.

"Ali moram res vložiti uradno pritožbo? Ali se moram pritožiti na UCI, da nadlegujejo Remca? Kaj pa, če zanikajo? Jih okličem za lažnivce? To se mora nehati, vendar se tega žal ne da ustaviti. INEOS ustvarja nepošten pritisk. S tem je začel že Sky, še preden je Remco postal profesionalec, vendar sem jih prehitel," se je pohvalil Lefevere.

Vodja Soudal Quick-Stepa je odločen nadaljevati zgodbo z Evenepoelom, kateremu želi sestaviti močno spremljevalno zasedbo in mu tako omogočiti uresničitev tekmovalnih ambicij na tritedenskih dirkah. A prej se bo treba ubraniti trmastih snubcev.

"INEOS bo vse zanikal, saj jim pravila ne dopuščajo, da bi priznali. Moj odgovor bo vedno 'ne'. Ne maram prodajati svojih kolesarjev. To niso avtomobili," je bil jasen Belgijec.

Evenepoel bo po razočaranju na Giru obliž na rano iskal na Vuelti, kjer se bosta spet udarila s Primožem Rogličem.

Roglič Evenepoel | Avtor: Epa Primož Roglič in Remco Evenepoel. Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • smoljo 12:18 12.julij 2023.

    In kaj bo ineos z njim???Ko tipu ne gre in nima prednosti ,kao zboli in gre raje domov ...tista lanska vuelta ,je zgolj sreča ....ker bi gladko popušil ....no letos se naj izkaze ,pa da vidimo ....ineosu pa zmanjkuje talenta ...prikaži več v 3 tedenskih dirkah ,so zaspali na svojih "angležih"....

Sorodne novice