Šport > Kolesarstvo
658 ogledov

Mezgec kot drugi prečkal ciljno črto

Luka Mezgec Profimedia
Slovenski as najboljši med zasledovalci.

Slovenski kolesar Luka Mezgec (BikeExchange) se je odlično odrezal v četrti, 149,3 kilometra dolgi etapi dirke po Saudski Arabiji. Zasedel je drugo mesto, potem ko je bil najhitrejši v sprintu zasledovalne skupine, v katerem je premagal tudi odličnega sprinterja Nizozemca Dannyja Van Poppla in nekdanjega svetovnega prvaka Portugalca Ruija Costo.

Pred zasledovalno skupino je v cilj prišel le Belgijec Maxin Van Gils (Lotto-Soudal), ki si je priboril 40 sekund prednosti in tudi vodstvo v skupnem seštevku, v katerem ima pred zadnjo etapo 36 sekund prednosti pred Kolumbijcem Santiagom Buitragom. Mezgec, edini slovenski predstavnik, je 19., zaostaja tri minute in 30 sekund.

Aleksandr Vlasov Po Valencii Šport Slovenski beg se je kočal 2,8 km pred koncem

Mezgec se je sicer izkazal že v prejšnji etapi, ko je do zmage pomagal svojemu moštvenemu kolegu Dylanu Groenewegenu. Nizozemec, ki je pred sezono iz Jumbo-Visme prestopil k ekipi BikeExchange, je uspešno sledil Slovencu, nato pa izkoristil zavetrje in v zadnjih metrih uspešno opravil z vsemi tekmeci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice