Šport > Kolesarstvo
221 ogledov

Slovenski kolesar na začetku sezone že med najboljšimi

Remco Evenepoel Epa
Evenepoelu prva etapa dirke po Valencii, Mohorič deveti.

Belgijski kolesar Remco Evenepoel si je na dirki Po Valencii priboril pozno darilo za 22. rojstni dan, ki ga je praznoval 25. januarja. Dobil je prvo, zahtevno, 166,7 kilometra dolgo etapo od Les Alqueriesa do Torralbe, ki se je zaključila z vzponom.

Belgijec, tekmovalec Quick-Stepa, ki je prišel do 23. zmage v profesionalni karieri, je za 16 sekund premagal Rusa Aleksandra Vlasova in za 31 sekund Španca Carlosa Rodrigueza. Četrto, peto in sedmo mesto so zasedli Španci Enric Mas, Luis Leon Sanchez in Alejandro Valverde, vmes je do šestega mesta prikolesaril Nizozemec Antwan Tolhoek.

Osmi je bil Danec Jakob Fuglsang, deveto mesto pa je zasedel slovenski as Matej Mohorič, za zmagovalcem je kolesar ekipe Bahrain Victorius zaostal 42 sekund. Njegov moštveni kolega Jan Tratnik je bil 44., zaostal je dve minuti in 25 sekund, Jan Polanc (UAE Emirates) pa 59., njegov zaostanek je znašal štiri minute in 18 sekund.

Druga etapa bo po konfiguraciji namenjena sprinterjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice