Šport > Kolesarstvo
47866 ogledov

"Ne mislim viseti na telefonu s Primožem Rogličem"

Geraint Thomas Profimedia
Kako daleč so pripravljeni iti tekmeci, da bi na dirki po Franciji premagali Tadeja Pogačarja?

Osamitev Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates) je trenutno ena izmed osrednjih tem na prizorišču tekmovalnega vrhunca kolesarske sezone.

Vse bolj se namreč štiri prepričanje, da lahko slovenskemu kolesarju zmago na Touru prepreči samo kolektivna akcija konkurenčnih ekip, med katerimi prednjačita Jumbo-Visma in Ineos Grenadiers.

K oblikovanju alianse med britanskim in nizozemskim kolektivom je pozval tudi nekdanji kolesar Robbie McEwen.

Tadej Pogačar Poziv k zaroti Šport "Vsi skupaj bi se morali združiti proti Pogačarju"

Pri Ineosu možnosti tovrstnega sodelovanja ne izključujejo, vendar pa njihov glavni adut Geraint Thomas, trenutno tretji kolesar v skupni razvrstitvi, opazarja, da se za dosego želenega cilja (še) nima namena paktirati s konkurenco.

Britanec ob tem poudarja, da Jumbo-Visma in Ineos nista edini ekipi, ki se bosta v prihajajočih dneh poskušali lotiti lastnika rumene majice.

"Nismo sami v tem. Tudi Jumbo-Visma bo zagotovo poskušala. Potem so tu še druge ekipe," je poudaril Britanec. "Če pogledamo samo deveto etapo, je bil Rigoberto Uran (EF Education–EasyPost) daleč spredaj, zato so morali kolesarji UAE Team Emirates kar pritiskati. Tako da nismo edini, ki mu bomo poskušali otežiti delo."

Geraint Thomas | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zagotovo smo zmožni izkoristiti situacijo, če se bo obrnila v naš prid. Seveda je to lažje reči kot storiti," je povedal Thomas in konkretneje spregovoril o možnosti povezovanja z Jumbo-Vismo.

"Če bo težka etapa in se bo skupaj znašlo nekaj naših in nekaj njihovih, potem nam je v skupnem interesu, da poskusimo, toda hkrati ne mislim viseti na telefonu z Rogličem in ga spraševati, kaj namerava storiti," je povedal Thomas, ki mu nekaj dodatnega upanja vliva odsotnost Pogačarjevih moštvenih kolegov Mattea Trentina in Vegarda Stake Laengena.

"Niso tako močni, kot bi lahko bili. Imajo veliko dobrih kolesarjev. Pozimi so se okrepili s kar nekaj tekmovalci, vendar niso vsi v najboljši formi. No, kadar imaš v ekipi Pogačarja, to vpliva tudi na ostale. V deveti etapi so povsem nadzorovali dogajanje," je zaključil nekdanji zmagovalec Toura (2018).

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 3
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 16:50 11.julij 2022.

    Pogačarja ne mara nihče, ker je samovšečni pizdek in egoist, da o kršenju fairplaya ne govorim!

  • marsal22 16:12 11.julij 2022.

    najboljšemu so vrgli balo slame pred bicikl !

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 15:13 11.julij 2022.

    Naj zmaga najboljši ne velja več? Šteje samo še zmaga in z njo povezan denar?

Sorodne novice