Šport > Kolesarstvo
6090 ogledov

"Vsi skupaj bi se morali združiti proti Pogačarju"

Tadej Pogačar Epa
"Če bodo želeli premagati Tadeja Pogačarja, se bodo morali vsi skupaj družno spraviti nanj," je edini možni recept za preprečitev tretje zaporedne zmage slovenskega asa orisal strokovni komentator in kolesarski strokovnjak Robbie McEwen.

Dvakratni branilec naslova Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) še naprej navdušuje z dominantnimi predstavami na dirki po Franciji, kjer je doslej zabeležil dve etapni zmagi in ima pred nadaljevanjem - doslej je bilo na sporedu 9 od 22 etap - 39 sekund prednosti pred najbližjim zasledovalcem Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma).

V igri za skupno zmago je tudi tretjeuvrščeni Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), vendar so si strokovnjaki enotni, da zmagovalec Toura iz leta 2018 v neposrednem dvoboju z imetnikom rumene majice nima prav nobenih možnosti za končni uspeh.

 | Avtor: Epa Epa

Edina opcija Ineosa tako ostaja koordinirana kolektivna akcija, v kateri pa bodo morali pomemben delež prispevati tudi člani drugih moštev. Samo tako bodo lahko osamili in obenem utrudili glavnega favorita za končno zmago, ki po devetih etapah deluje takorekoč nepremagljivo.  

"Če želi Geraint Thomas osvojiti letošnji Tour de France, potem se ne bo smel spuščati v neposredni dvoboj s Pogačarjem. Ineos lahko svoj cilj doseže samo v kombinaciji z vsemi člani moštva, ki so trenutno v prvi deseterici, kot sta Adam Yates in Tom Pidcock. Pomagati bodo morali morali tudi člani drugih ekip, tako da se bodo na nek način vsi skupaj združili proti Pogačarju," meni nekdanji kolesar in strokovni komentator Robbie McEwen.

 | Avtor: Epa Epa

"Poskušati ga morajo utruditi in osamiti. Prisiliti ga morajo, da bo moral v določenih delih etape veliko dela opraviti sam, s čimer bo porabil veliko energije. S tem se bo nekomu ponudila priložnost za napad. Lahko bi bil Geraint Thomas tisti, ki bi izkoristil priložnost. To je edini način, da ga premagajo. Če se bodo Pogačarja lotili s surovo silo, je to enako, kot da bi z glavo udarjal ob zid," je ocenil McEwen.

Pogačar je na letošnji dirki navdušil v bitki s časom, na tlakovcih in v gorah, izjemno pripravljenost pa je pokazal tudi v nedeljo, ko je z dvigom tempa v poslednjih metrih etape ugnal velikega tekmeca Vingegaarda ter pridobil nekaj pomembnih sekund v primerjavi z največjimi konkurenti.

Dirka se bo v torek nadaljevala z gorsko etapo v Alpah od Morzina do Megeva (148,1 km). Zadnji klanec do cilja bo sicer dolg kar 19,2 km, a ima povprečni naklon zgolj 4,1 odstotka.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 12:06 11.julij 2022.

    Lepo bi blo, da mu dajo lekcijo o ferplayu in spoštovanju do vseh tekmovalcev!! Želim si, da se začne tut njemu dogajat to, kar je izkusil Primož v zadnjih 4. TDF!!

  • Avatar Antikrist1
    Antikrist1 11:33 11.julij 2022.

    Sliši se zelo nešportno.

Sorodne novice