Šport > Kolesarstvo
820 ogledov

Obetajo se spremembe, Roglič v boj tudi z uro

Primož Roglič Profimedia
Roglič in tekmeci po prostem dnevu z vožnjo na čas.

Kolesarje na dirki po Španiji danes čaka deseta etapa. Slovenski as Primož Roglič in tekmeci se bodo spopadli z 31 km dolgo vožnjo na čas od Elcheja do Alicanteja. Gre za povsem ravninsko traso, ki pa bi vseeno lahko premešala karte med najboljšimi. Priložnost za skok na drugo mesto v skupnem seštevku bi lahko v tem primeru izkoristil tudi Roglič. Med najboljše v vožnji na čas sicer sodi tudi vodilni kolesar Vuelte, Belgijec Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl).

Dvaindvajsetletnik je v Španijo prišel v sijajni formi, v gorskih etapah pa je odščipnil že precej časa tekmecem v lovu na rdečo majico. Tudi Rogliču (Jumbo-Visma), ki v skupnem seštevku zaseda tretje mesto z zaostankom 1:53 minute. Drugi je Španec Enric Mas (Movistar), ki za Evenepoelom zaostaja 1:12 minute.

Trikratni zmagovalec Vuelte Roglič je lani v zadnji vožnji na čas devetouvrščenega Masa ugnal za 2:04 minute, a je bila 34-kilometrska trasa precej bolj razgibana. Tokrat temu ne bo tako, zato strokovnjaki tako velikih razlik ne pričakujejo.

Primož Roglič Vuelta Šport Udarec za udarcem, nova slaba vest za Rogliča

Vseeno pa bo zanimivo videti, kako se bo razpletel boj za etapno zmago. Na stavnicah je Evenepoel izraziti favorit, sledijo pa Britanec Ethan Hayter (Ineos Grenadiers), Avstralec Rohan Dennis (Jumbo-Visma) in njegov moštveni kolega Roglič.

Kisovčan se je doslej štirikrat pomeril z Belgijcem v vožnjah na čas in bil trikrat hitrejši. Letos ga je ugnal za pet sekund na kronometru dirke po Baskiji, lani pa je bil hitrejši ob osvojitvi zlate kolajne na olimpijskih igrah, takrat je bil Evenepoel deveti. Slednji je edinkrat proti Rogliču slavil na svetovnem prvenstvu pred tremi leti, ko je bil drugi za Dennisom. V letu 2019 je Roglič Belgijca ugnal na dirki po Romandiji.

Nastopil bo še en slovenski kolesar. Jan Polanc (UAE Team Emirates) se bo kot 25. v skupnem seštevku (+12:55) s startne rampe pognal ob 16.11, Roglič pa ob 16.51. Dve minuti kasneje bo preizkušnjo začel Mas, ob 16.55 pa Evenepoel. Prvi kolesar se bo na pot pognal ob 13.52.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice