Šport > Kolesarstvo
6845 ogledov

Poglejte, kje se trenutno nahaja Roglič

Primož Roglič Epa
Slovenski kolesar ničesar ne prepušča naključju.

Letošnja dirka po Franciji se bo začela čez slab mesec dni, natančneje 26. junija. Medtem ko namerava lanski zmagovalec Tadej Pogačar pred Tourom nastopiti še na dirki po Sloveniji, pa je lani drugi v skupni razvrstitvi francoske pentlje izbral povsem drugačno taktiko. Primož Roglič je tako letos nazadnje nastopil konec aprila na sloviti klasiki Liege-Bastogne-Liege, nato pa se že začel pripravljati na Tour.

V lovu za skupni uspeh v Franciji se tako zdaj že nahaja na cestah, kjer bodo čez mesec in pol potekali boji za rumeno majico. "Ali veste, kje smo?" je tako priprave slovenskega asa, ki ga je ujel v objektiv svojega mobilnika, nekoliko razkril športni direktor moštva Jumbo-Viesma Grischa Niermann.

Poznavalci so takoj spoznali cesto, ki vodi na prelaz Col de Portet. Na vrhu slednjega se bo končala letošnja 17. etapa Toura, ki bo na sporedu 14. julija. Vzpon na prelaz v Pirenejih bo tako na vrsti na francoski džavni praznik - dan Bastilje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice