Šport > Kolesarstvo
3243 ogledov

Tako so ekipe na Giru doživele slovenske ceste

1/8
Ko Giro zavije v Slovenijo....

V 15. etapi Gira so kolesarji večkrat prečkali italijansko-slovensko mejo in se zapeljali tudi po cestah v bližini Italije. Slovenija je sicer etapo dirke po Italiji gostila po 17 letih premora. Ob navdušenju nad kolesarstvom, ki je deželo na sončni strani Alp zajelo po uspehih v zadnjih letih, je kolesarje pričakala množica navijačev.

"Hvala, Slovenija!" so po etapi zapisali na uradnem twitterju dirke po Italij, navdušenja nad videnim pa niso skrivali tudi v nekaterih ekipah. "Rogličeva dežela," so zapisali pri Jumbo-Vismi, ekipi slovenskega šampiona Primoža Rogliča. K zapisu so še dodali znani slogan I feel Slovenia.

Jan Tratnik O etapi po SLO Šport Tratnik: Poletel sem čez par kolesarjev Giro v Sloveniji Giro Šport Slovenske ceste srečne za svetovnega rekorderja giro, dirka po Italiji "Slovenski" Giro Šport Množičen padec, zaposleni vsi reševalci, odstop enega od favoritov

Pri moštvu Bahrain Victorius pa so bili navdušeni nad sprejemom, ki ga je dobil Jan Tratnik, po odstopu moštvenega kolega Mateja Mohoriča edini Slovenec na Giru.

Kar nekaj opozoril in kritik na socialnih omrežjih, a tudi nekaj pohval drugače mislečih, so slovenski navijači sicer poželi zaradi nenošenja mask ob cestišču.

"Danes je Slovenija pokazala svojo strast in ljubezen do kolesarstva. Lepo je bilo znova videti te scene... A ne morem ne pomisliti na Covid, upam, da je pri njih precepljenost boljša," je bil eden izmed zapisov.

Komentarjev 1
  • Micheal_Brodie 14:54 24.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice