Šport > Kolesarstvo
14911 ogledov

Rogličev agent končal ugibanja

Primož Roglič Epa
Agent Primoža Rogliča je potrdil, da bo kljub vsem govoricam slovenski šampion tudi v novi sezoni nastopal za Jumbo-Vismo, za katero ga pogodba veže vse do konca leta 2025.

Medtem ko se kolesarska sezona v Evropi s sobotno epsko enodnevno klasiko Dirko po Lombardiji počasi bliža koncu, pa je vse bolj vroče in napeto na "kolesarski tržnici". Jasno namreč postaja, da bosta ekipi Lotto Soudal in Israel Premier Tech izgubili svoji WorldTour licenci, njuni usodi in usoda njunih kolesarjev pa ostajajo velika neznanka. Nekatere ekipe naj bi si prav s tem namenom še puščale mesta v ekipah, saj pričakujejo ulov kakšnega "kapitalca" iz vrst teh dveh ekip.

A po številnih kolesarskih medijih se v zadnjem času vrti ime še enega drugega "kapitalca", ki nima veze z omenjenima ekipama in za katerega naj bi bilo zagreto pol Evrope. Gre seveda za našega Primoža Rogliča, katerega se vse od Dirke po Franciji, ko je postalo jasno, da ni več prva violina Jumbo-Visme, iz tedna v teden seli v različne ekipe, najpogosteje pa se omenja najbogatejšo ekipo na svetu, Ineos Grenadiers.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Toda po pisanju enega najbolj slovitih športnih časopisov na svetu, Gazzette dello Sport, eden najbolj spoštovanih in zaželjenih kolesarjev na svetu zagotovo ne bo zamenjal ekipe to zimo, saj je njegov agent zavrnil vsa namigovanja, da naj bi zapustil Jumbo-Vismo.

Italijanski športni novinar Ciro Scognamiglio se je tako razpisal, da je Rogličev agent potrdil, da Primož ostaja tudi prihodnjo sezono v nizozemski ekipi, s katero ga pogodba veže vse do konca leta 2025. S tem je zanikal vse govorice, da naj bi si slovenski šampion želel predčasno zapustiti ekipo, s katero se je pred leti uveljavil kot najboljši kolesar na svetu.

Do takšnih govoric je prišlo predvsem po letošnji Dirki po Franciji, ko je postalo jasno, da vlogo kolesarja številka ena znotraj moštva počasi ob Woutu van Aertu prevzema Danec Jonas Vingegaard, medtem ko bo pravih priložnosti za trikratnega zaporednega zmagovalca Vuelte vse manj.

Govorice o nezadovoljstvu so se razširile kot ogenj, pri vsem tem pa ni pomagal niti Rogličev padec na nedavni Vuelti, na kateri se je grdo poškodoval, Nizozemci pa so v naslednjih dneh na sramoten način, samo tako mimogrede med glavno novico o Jonasu omenili, da je njihov daleč najbolj uspešen kolesar zadnjih petih let končal sezono.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Seveda so "morski psi zavohali kri" in okoli Primoža so začele krožiti same najboljše ekipe sveta, ki bi si želele takšnega šampiona videti v svojih barvah. Zdaj pa je Rogličev agent na njihovo žalost potrdil, da so bile vse govorice o nezadovoljstvu in želji po predčasni prekinitvi sodelovanja z Jumbo-Vismo neresnične.

Po njegovih besedah naj bi bila za Rogličem resnično nekoliko slabša sezona, polna vzponov in padcev, a da je njegov varovanec vseeno dosegel nekaj zmag na najvišjem nivoju, katere si želi znotraj svoje Jumbo-Visme dosegati tudi naslednja tri leta, dokler ga za ekipo veže aktualna pogodba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice