Šport > Kolesarstvo
26581 ogledov

Strokovnjak ne razume Pogačarja: "Ne vem, kaj naj si mislim o tem"

Pogačar Epa
Tadej Pogačar po mnenju strokovnjakov v osmi etapi dirke po Italiji ni napel vseh svojih moči.

Najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar je z zmago v osmi etapi nadaljeval svojo prevlado na dirki po Italiji.

V prvi pravi gorski preizkušnji 107. izvedbe slovitega Gira je 25-letni član UAE Team Emirates slavil v sprintu skupine, ki je imela največ moči za zaključnem v vzponu v dolžini 14,7 kilometra.

Tadej Pogačar Giro Šport Pogačar znova ugnal tekmece, tokrat je bil najmočnejši v klanec

Po zaslugi bonifikacijskih sekund je še povečal skupno vodstvo pred Kolumbijcem Danielom Martinezom, ki je tudi v osmi etapi zasedel drugo mesto. Tretji je bil Avstralec Ben O'Connor, četrti pa Italijan Antonio Tiberi, ki pa je že imel dve sekundi zaostanka.

Za Pogačarja, ki pred nadaljevanjem zdaj dve minuti in 40 sekund prednosti pred najbližjim zasledovalcem, je bila to že tretja etapna zmaga na dirki in 73. v karieri.

Pogačar | Avtor: Epa Epa

Strokovni kometnator televizijske mreže Eurosport  Adam Blythe je v analizi gorske etape dejal, da ga  je bolj kot Pogačarjeva zmaga presenetil način, na katerega je do nje prišel. "Ni presenetljio, da je Tadej zmagal, je pa zato toliko bolj presenetljiv način, kako so to naredili. Bili so dokaj dominantni," je strategijo moštva povzel Blythe.

Tadej Pogačar 8. etapa Šport Šele moštveni kolegi Pogija prepričali v zmago

Da Pogačar ni dirkal na vso moč, je prepričan tudi vodja ekipe EF Education-EasyPost Jonathan Vaughters. "Ne vem, kaj naj si mislim o tem," je nekoliko zadržan pristop slovenskega asa komentiral Vaughters.

"Več kot očitno je bil dovolj svež in imel je dovolj dobre noge, da bi krepko povečal prednost pred vsemi zasledovalci. Prav tako si je želel etapne zmage. A odločil se je, da bo raje zmagal na zelo ekonomičen način. Morda že pogleduje proti tretjemu tednu in meni, da dokler lahko lahko etape dobiva brez pretiranega naprezanja, dodatne prednosti niti ne potrebuje," je dodal.

Pogačar Dirka po Italiji Šport Pogačar po dveh etapnih zmagah upa na mirnejši dan Pogačar Kljub grožnjam Šport Pogačar se posmehuje njihovi absurdnosti: "Danes grem nag"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Jernej65 14:25 12.maj 2024.

    Zame je ravnal zelo preudarno. Če hoče na Tour, se ne sme na Giru prekuriti.

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 13:47 12.maj 2024.

    Po kronometru je bil precej utrujen, zakaj bi torej dvakrat zaporedoma silil v rdeče obrate, če mu ni treba ?! Morda pa danes ne bo le peljal s skupino in jih bo malo "sprehodil", kljub temu, da je danes etapa sprinterjev.....