Šport > Kolesarstvo
12062 ogledov

Talentirani Slovenec podpisal za eno največjih kolesarskih ekip na svetu!

Matevž Govekar Profimedia
Ekipa Bahrain Victorious je razkrila, da je v svoje vrste zvabila mladega Slovenca Matevža Govekarja.

Kolesarska ekipa najvišjega ranga Bahrain Victorious je na svoji spletni strani razkrila, da je moštvo iz vrst Tirol KTM Cycling Teama okrepil mladi slovenski kolesar Matevž Govekar.

Slednji se bo v ekipo najvišjega "WorldTour" ranga preselil kar sredi sezone, skok med najboljše kolesarje sveta pa bo za 22-letnika, ki velja za vsesplošno nadarjenega kolesarja z zelo močnim sprintom, pomenil zelo velik in razburljiv korak naprej v karieri.

"Sem zelo vesel, da se bom kar sredi sezone pridružil ekipi, kot je Bahrain Victorious. Čas, ki ga bom preživel tu, bom namenil nabiranju izkušenj, veliko se bom namreč lahko naučil od izkušenih kolesarjev ter delavcev znotraj moštva," je ob selitvi med najboljše kolesarje sveta povedal Govekar.

Čeprav bodo ostali brez enega najboljših ter talentiranih kolesarjev, pa je velik korak naprej v karieri mladega kolesarja pozdravil tudi generalni menedžer ekipe Tirol KTM Cycling Team, Thomas Pupp.

"Matevž si je resnično zaslužil to vstopnico v WorldTour. Je zelo talentiran, zbran, pameten ter eden najhitrejših mladih kolesarjev v Evropi. Z ekipo Bahrain Victorious je zagotovo našel najboljše možno okolje zase. Obenem pa je Matevžev prestop v WorldTour tudi velik uspeh za nas kot U23 razvojno moštvo, kajti potrjuje naš sloves odskočne deske za mlade kolesarje. Matevžu želimo vse najboljše!" je zaključil šef zdaj že njegove nekdanje ekipe.

Govekar se bo tako pridružil koloniji Slovencev pri ekipi Bahrain Victorious, za katero kolesarijo Jan Tratnik, Matej Mohorič in Domen Novak, kot vodja ekipa ji poveljuje Milan Eržen, vlogo športnega direktorja opravlja Gorazd Štangelj, Slovenci pa opravljajo tudi vloge voznikov, kuharjev...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice