Šport > Kolesarstvo
58320 ogledov

Tragedija! Kolesar na dirki zbil športnega direktorja, slednji je podlegel ranam

Nicola Venchiarutti Youtube
Tudi kolesar je utrpel hude poškodbe.

Kolesarski svet je prizadela velika tragedija, potem ko je na dirki Trofeo Comune di Castelfidardo preminil športni direktor kolesarske ekipe Viris Vigevano, Stefano Martolini.

Po spletu je zakrožil posnetek, na katerem se vidi, kako 41-letni športni direktor ob cesti spremlja dirko, ko kolesar Nicola Venchiarutti v zadnjih 300 metrih dirke med sprintom zapelje na pločnik ter prileti v nesrečenga Martolinija.

Slednji je pri padcu z glavo udaril v betonska tla, zdravniška služba pa je na mestu nesreče potrdila smrt. Po ponesrečenca je sicer prišel celo zdravniški helikopter, a je na koncu v bolnišnico prepeljal zgolj kolesarja, saj Martoliniju ni bilo več pomoči.

Venchiarutti, ki nastopa za ekipo Work Service Vitalcare Vega, naj bi tudi utrpel hude poškodbe, med drugim naj bi si zlomil dve hrbtni vretenci, zdravniki pa so z operacijo rešili njegovo sposobnost uporabe nog.

Nicola Venchiarutti | Avtor: Profimedia Profimedia

Kolesar je sicer zelo dober znanec slovenskih ljubiteljev kolesarstva, saj je enega največjih uspehov dosegel z drugim mestom na Veliki nagradi Adrie Mobil, ko je bil leta 2018 drugi, medtem ko je letos omenjeno dirko končal na tretjem mestu.

Prejšnje tri sezone je nastopal za eno najmočnejših italijanskih ekip Androni Giocattoli-Sidermec, s katero je lani celo nastopil na legendarni Dirki po Italiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice