Šport > Kolesarstvo
463 ogledov

Edina Slovenka na Touru po zgolj dveh etapah odstopila z dirke

Špela Kern Instagram
Slovenska kolesarka Špela Kern je zaradi posledic padca že končala za nastopi na dirki po Franciji.

Slovenska kolesarka Špela Kern (Cofidis) je zaradi poškodbe predčasno končala dirko po Franciji, je sporočila na Instagramu. V deževnih razmerah je na mokrem cestišču v ponedeljek prišlo do številnih padcev, v enem od teh pa si je 33-letna Slovenka poškodovala desno zapestje.

Špela Kern Smola Šport Slovenka udeležena v padec na Touru, Nizozemka v bolnišnici

Ponedeljkovo etapo od Clermont-Ferranda do Mauriaca (151,7 km) je zaznamovalo precej padcev na spolzkem cestišču. Okoli 50 km pred ciljem je bila v enem od teh udeležena tudi Kern, ki jo je po tleh odnesla Kanadčanka Alison Jackson, sicer zmagovalka Pariz-Roubaixa.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Triintridesetletna članica Cofidisa je sicer nadaljevala etapo, jo končala pri dnu na 147. mestu, naslednji dan pa uradno sklenila svoj prvi nastop na Touru. Kern je bila v skupnem seštevku 140. s skoraj pol ure zaostanka.

Še slabše jo je odnesla Nizozemka Eva van Agt, ki se je na spustu nekaj kilometrov pred ciljem po padcu zaletela v varnostno ograjo. Zaradi številnih odrgnin in pretresa možganov so jo morali prepeljati v bolnišnico, je sporočila njena ekipa Jumbo-Visma.

V skupnem seštevku po dveh etapah vodi Belgijka Lotte Kopecky, ki ima 49 sekund naskoka pred Nemko Liane Lippert.

Neodzivna Šport Z glavo naprej v obcestni jarek, konec Toura po samo 27 km

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Špela Kern (@spela_kern)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.